• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rybíz jako brusinky
Napište svůj komentář k receptu

Rybíz jako brusinky

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybíz jako brusinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg rybíz
    • 700
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Opraný rybíz necháme asi 5 minut pomalu vařit. Pak jej cedníkem vybereme a dáme na talíř. Šťávu ještě chvíli povaříme, přidáme cukr a vaříme asi 3-5 minut. Nakonec přidáme rybíz.
2
Za horka plníme do malých skleniček (od dětské výživy) a hned uzavřeme. Chutná nám všem daleko víc než brusinky a také to vyjde levněji.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Červený rybíz ala brusinky

Červený rybíz ala brusinky

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem

Kandované brusinky - s vanilkou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana | 18. 1. 2006 10:04

    Pro Darju Levandulovou: z Vaší adresy se mi vrací e-maily, chtěla jsem Vám poslat svůj recept (s octem) na Rybíz ala brusinky.

  • Darja Levandulová | 17. 1. 2006 16:40

    O jakém octu je prosím řeč? V receptu jsem jej nenašel?

  • Ivana | 24. 8. 2005 07:48

    Souhlasím s Jitkou, mimochodem ten ocet ponechá rybízu i barvu a přidávám obdobný vlastní recept do nových na menší množství rybízu, který jsem našla před 20 lety v nějakém časopise.

  • Jitka Malinová | 23. 8. 2005 13:50

    Ja mám ešte jednu variantu, ktorú mám od mojej starej mamy, ktorá bola poľovníčka. A to, že ríbezle prelejem prevareným horúcim nálevom v pomere 1/2 l vody a 1/4 l octu na asi 5 l ríbezlí, nechám 1/2 hod postáť, okapané dám do kastrola, zasypem cukrom - na 1l 60 dkg cukru pridám hřebíček - asi 10 ks, celú škoricu - v dlžke 5cm, nechám variť až kým je to skoro tak husté ako džem a plním horúce do fliaš a obrátim hore dnom, dobre tak chytí víčko. Je to náš rodinný recept, skúste. Ten ocot tam dodá tú zvláštnu kyselosť.

  • Eva Nesnídalová | 25. 8. 2004 09:28

    Recept jsme vyzkoušeli,je vynikající jako brusinky ke svíčkové,ke zvěřině,ale i jako ochucovadlo do omáček typu " svíčková"," divočina"," po myslivecku","lovecký guláš"atd.,Dodá tu správnou nezaměnitelnou chuť.Záleží již jen na fantazii kuchaře a strávníků.Sterilizaci nahrazuje var a "naložení" do cukru.Nekazí se,vydrží,vyzkoušeno.Recept dávám dál.Katka z Horského hotelu.

  • Blanka Snášelová | 1. 7. 2004 10:18

    Jsem ráda, že jsem našla tento recept. Už jej hledám ne netu dost dlouho . Jen mě zaráží, že je to bez sterilizace.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Rybíz
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Zapékané masíčko se sýry

Zapékané masíčko se sýry

Těstoviny s vejci, parmezanem a cherry rajčátky

Těstoviny s vejci, parmezanem a…

Lehký kakaový koláč se švestkami

Lehký kakaový koláč se švestkami

Boloňský guláš na zítra

Boloňský guláš na zítra

Nepečené kokosové kuličky

Nepečené kokosové kuličky

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou

Česnekovo-houbové maso zapečené s…

Thajské žluté zeleninové karí

Thajské žluté zeleninové karí

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

46
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
40
Klasické lečo
Klasické lečo
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
22
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Hvězda kapely Lucie Dyk (56): Překvapivé zásnuby v Řecku!

Hvězda kapely Lucie Dyk (56): Překvapivé zásnuby v Řecku!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Rybíz jako brusinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact