• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rybíz jako brusinky
Napište svůj komentář k receptu

Rybíz jako brusinky

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybíz jako brusinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg rybíz
    • 700
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Opraný rybíz necháme asi 5 minut pomalu vařit. Pak jej cedníkem vybereme a dáme na talíř. Šťávu ještě chvíli povaříme, přidáme cukr a vaříme asi 3-5 minut. Nakonec přidáme rybíz.
2
Za horka plníme do malých skleniček (od dětské výživy) a hned uzavřeme. Chutná nám všem daleko víc než brusinky a také to vyjde levněji.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Červený rybíz ala brusinky

Červený rybíz ala brusinky

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem

Kandované brusinky - s vanilkou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana | 18. 1. 2006 10:04

    Pro Darju Levandulovou: z Vaší adresy se mi vrací e-maily, chtěla jsem Vám poslat svůj recept (s octem) na Rybíz ala brusinky.

  • Darja Levandulová | 17. 1. 2006 16:40

    O jakém octu je prosím řeč? V receptu jsem jej nenašel?

  • Ivana | 24. 8. 2005 07:48

    Souhlasím s Jitkou, mimochodem ten ocet ponechá rybízu i barvu a přidávám obdobný vlastní recept do nových na menší množství rybízu, který jsem našla před 20 lety v nějakém časopise.

  • Jitka Malinová | 23. 8. 2005 13:50

    Ja mám ešte jednu variantu, ktorú mám od mojej starej mamy, ktorá bola poľovníčka. A to, že ríbezle prelejem prevareným horúcim nálevom v pomere 1/2 l vody a 1/4 l octu na asi 5 l ríbezlí, nechám 1/2 hod postáť, okapané dám do kastrola, zasypem cukrom - na 1l 60 dkg cukru pridám hřebíček - asi 10 ks, celú škoricu - v dlžke 5cm, nechám variť až kým je to skoro tak husté ako džem a plním horúce do fliaš a obrátim hore dnom, dobre tak chytí víčko. Je to náš rodinný recept, skúste. Ten ocot tam dodá tú zvláštnu kyselosť.

  • Eva Nesnídalová | 25. 8. 2004 09:28

    Recept jsme vyzkoušeli,je vynikající jako brusinky ke svíčkové,ke zvěřině,ale i jako ochucovadlo do omáček typu " svíčková"," divočina"," po myslivecku","lovecký guláš"atd.,Dodá tu správnou nezaměnitelnou chuť.Záleží již jen na fantazii kuchaře a strávníků.Sterilizaci nahrazuje var a "naložení" do cukru.Nekazí se,vydrží,vyzkoušeno.Recept dávám dál.Katka z Horského hotelu.

  • Blanka Snášelová | 1. 7. 2004 10:18

    Jsem ráda, že jsem našla tento recept. Už jej hledám ne netu dost dlouho . Jen mě zaráží, že je to bez sterilizace.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Rybíz
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí Pribináček

Domácí Pribináček

Bůčková roláda v alobalu

Bůčková roláda v alobalu

Dalamánky z chlebové mouky

Dalamánky z chlebové mouky

Cheesecake s limetkami

Cheesecake s limetkami

Kuskus s krabími tyčinkami

Kuskus s krabími tyčinkami

Sýrovo-vaječná pomazánka

Sýrovo-vaječná pomazánka

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Kuře pečené s jemnou nádivkou

Kuře pečené s jemnou nádivkou

Pařížské řezy ....Danča

Pařížské řezy ....Danča

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

116
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
95
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
69
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
67
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
63
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Anna Marie Chladová, dcera Blaženy ze Slunce, seno... Rozplakala manžela! V šatech po Krainové

Anna Marie Chladová, dcera Blaženy ze Slunce, seno... Rozplakala manžela! V šatech po Krainové

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K a jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K a jakým neřestem máte sklony právě vy?

  • Recepty.cz
  • Rybíz jako brusinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact