• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rybíz ala brusinky II.
Napište svůj komentář k receptu

Rybíz ala brusinky II.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybíz ala brusinky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg rybíz
    • 0,25
      l ocet
    • 650
      g moučkový cukr
    • 0,25
      l voda
    • 5
      ks hřebíček
    • 1
      ks skořice celá

Postup přípravy receptu

1
Umytý rybíz prolijeme vroucí vodou (množství takové, abychom mohli rybíz přelít) s octem a scedíme.
2
Do hrnce odměříme 1/4 l vody, přidáme cukr, přivedeme k varu.
3
Potom vložíme do nálevu rybíz a koření a 10 min. povaříme.
4
Horký rybíz s nálevem plníme do menších lahviček, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru.
5
Necháme vychladnout, potom uložíme do chladu.
6
Konzumujeme jako náhradu za brusinky k pečeným masům, obložený dušenými jablky nebo hruškami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Červený rybíz ala brusinky

Červený rybíz ala brusinky

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem

Kandované brusinky - s vanilkou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie | 30. 7. 2016 08:19

    Po prolití rybízu horkou vodou s octem přes cedník vznikne vynikajcí rybízový ocet do různých salátů. Má nádhernou barvu a nekazí se.

  • Marie | 30. 7. 2016 08:19

    Po prolití rybízu horkou vodou s octem přes cedník vznikne vynikajcí rybízový ocet do různých salátů. Má nádhernou barvu a nekazí se.

  • J.Tereza | 13. 7. 2014 20:59

    Vydržte, chce to čas na rôsolovatenie. Žiadne zaváraniny sa nekonzumujú hned po príprave. :-)

  • Kateřina L. | 3. 7. 2014 14:39

    Tak nevím, co jsem zase udělala špatně, ale rybíz mám zase tekutý. Vařila jsem to přesně podle receptu před 2dny, ale je to stále úplně tekuté. To to ještě zrosolovatí- asi už ne,co? Terezo prosím poraďte, mám ty sklinečky třeba otevřít a vše ještě jednou v hrnci povařit, nebo co s tím? Děkuji za rady.

  • J.Tereza | 30. 6. 2014 09:35

    Kačenko, tak to preliatie neviem vysvetliť, akým má význam, tak som recept dostala a tak ho dodržiavam, ale určite to nejaký zmysel má. možno urbí povrch ríbezlí kyslejším prostredím, neviem... Rosolovité ríbezle budú, ale používam až v zime, nie hneď po uvarení. :-)

  • Kateřina L. | 29. 6. 2014 14:45

    Terezo, proč se má rybíz nejdříve přelít nálevem ocet+voda? Má to nějaký důvod? Kdysi jsem už něco podobného z rybízu dělala, ale vůbec mi to nezrosolovatělo. Recept už nemám, takže ho nemohu porovnat. Dle Tvého receptu to po vychladnutí bude krásně rosolovaté? A už se nesterilizuje.. nezkazí se to pak?Díky za odpověď.

  • anička | 4. 4. 2014 15:40

    každopadně skusimale 1.g. rybizu no nevim nevim jak to bude vypadat ha ha prosim opravte to patři tam asi 1.kg rybizu :-D :-D

  • HelenaPa | 3. 4. 2014 13:41

    Přesně tak zpracováváme rybíz už roky, máme moc rádi. Dávám 1.

  • Tereza J. | 20. 7. 2008 12:24

    Danka ďakujem :)))

  • Danka Snášelová | 20. 7. 2008 10:10

    Protože tento rok ze Slovenska nebudu mít brusinky, tak jsem hledala nějaký recept - náhražku za brusinky. Vyzkoušela jsem ,Terezko, tvůj. Recept je velice jednoduchý a rychlý. Dávám za 1.

  • Blanka Šubecová | 14. 8. 2006 14:47

    Mám podobný recept, možná je tam méně cukru, ale hlavní rozdíl je, že to dělám z černého rybízu. Šťávu přidávám do svíčkové a plody na knedlíky na talíř. Nemá to chybu. Jako dezert na šlehačce je to také výborné.

  • konvalinka | 20. 5. 2006 12:22

    také jsem takto rybíz zkoušela,ale nějak tam tu chuťbrusinek necítím.Jen je s tím víc práce.

  • Tereza Jarčušková | 15. 5. 2006 13:29

    Jitko, keď máte svoje ríbezle, pridám ešte jeden recept na zaváranie, aby ste sa v lete nenudili : )))

  • Jitka Bublová | 15. 5. 2006 13:06

    Souhlasím, je to výborné zužitkování rybízu a chutná naprosto skvěle. Svíčkovou si už bez nich nedovedeme představit. Jen rybíz v nálevu nevařím 10 min., necháváme jen krátce přejít varem, jinak vše stejně. P.S. Díky za výborné recepty, paní Terezo, už jsem jich pěkných pár vyzkoušela a vždycky za 1!

  • Tereza Jarčušková | 15. 5. 2006 07:01

    Barčo, ja to nerobím ako náhražku. Mám v záhrade mnoho kríkov ríbezlí, tak ich zužitkuvávam na rôzne spôsoby. Takých ľudí môže byť viac, čo nevedia, čo s ríbezľami, tak som im ten recept ponúkla.

  • barča | 12. 5. 2006 14:13

    Také jsem je dělala, ale není nad pravé brusinky. Pokud jich nekonzumujete tuny, tak se vyplatí koupit "pravé ořechové" a nedělat se s náhražkou. To je moje zkušenost od mých domácími konzumentů a kritiků.

  • Jaroslava Oumarová | 11. 5. 2006 13:34

    Také jej dělám, pravé brusinky kupujeme jen výjimečně:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Ovoce Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hřebíček Moučkový cukr Ocet Rybíz Skořice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valentýnský dort

Valentýnský dort

Bezinkový likér

Bezinkový likér

Listové taštičky plněné mletým masem

Listové taštičky plněné mletým masem

Čočková polévka s rajčaty

Čočková polévka s rajčaty

Zemplínský koláč

Zemplínský koláč

Vepřové maso na paprice

Vepřové maso na paprice

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Čočková polévka se zeleninou

Čočková polévka se zeleninou

Výborné domácí Koka sušenky

Výborné domácí Koka sušenky

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

96
Hrnková dýňová roláda
Hrnková dýňová roláda
24
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
23
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
23
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
15
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Rybíz ala brusinky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact