• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty
  • Recepty.cz
  • Rybíz ala brusinky II.
Napište svůj komentář k receptu

Rybíz ala brusinky II.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybíz ala brusinky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg rybíz
    • 0,25
      l ocet
    • 650
      g moučkový cukr
    • 0,25
      l voda
    • 5
      ks hřebíček
    • 1
      ks skořice celá

Postup přípravy receptu

1
Umytý rybíz prolijeme vroucí vodou (množství takové, abychom mohli rybíz přelít) s octem a scedíme.
2
Do hrnce odměříme 1/4 l vody, přidáme cukr, přivedeme k varu.
3
Potom vložíme do nálevu rybíz a koření a 10 min. povaříme.
4
Horký rybíz s nálevem plníme do menších lahviček, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru.
5
Necháme vychladnout, potom uložíme do chladu.
6
Konzumujeme jako náhradu za brusinky k pečeným masům, obložený dušenými jablky nebo hruškami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Červený rybíz ala brusinky

Červený rybíz ala brusinky

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem

Kandované brusinky - s vanilkou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie | 30. 7. 2016 08:19

    Po prolití rybízu horkou vodou s octem přes cedník vznikne vynikajcí rybízový ocet do různých salátů. Má nádhernou barvu a nekazí se.

  • Marie | 30. 7. 2016 08:19

    Po prolití rybízu horkou vodou s octem přes cedník vznikne vynikajcí rybízový ocet do různých salátů. Má nádhernou barvu a nekazí se.

  • J.Tereza | 13. 7. 2014 20:59

    Vydržte, chce to čas na rôsolovatenie. Žiadne zaváraniny sa nekonzumujú hned po príprave. :-)

  • Kateřina L. | 3. 7. 2014 14:39

    Tak nevím, co jsem zase udělala špatně, ale rybíz mám zase tekutý. Vařila jsem to přesně podle receptu před 2dny, ale je to stále úplně tekuté. To to ještě zrosolovatí- asi už ne,co? Terezo prosím poraďte, mám ty sklinečky třeba otevřít a vše ještě jednou v hrnci povařit, nebo co s tím? Děkuji za rady.

  • J.Tereza | 30. 6. 2014 09:35

    Kačenko, tak to preliatie neviem vysvetliť, akým má význam, tak som recept dostala a tak ho dodržiavam, ale určite to nejaký zmysel má. možno urbí povrch ríbezlí kyslejším prostredím, neviem... Rosolovité ríbezle budú, ale používam až v zime, nie hneď po uvarení. :-)

  • Kateřina L. | 29. 6. 2014 14:45

    Terezo, proč se má rybíz nejdříve přelít nálevem ocet+voda? Má to nějaký důvod? Kdysi jsem už něco podobného z rybízu dělala, ale vůbec mi to nezrosolovatělo. Recept už nemám, takže ho nemohu porovnat. Dle Tvého receptu to po vychladnutí bude krásně rosolovaté? A už se nesterilizuje.. nezkazí se to pak?Díky za odpověď.

  • anička | 4. 4. 2014 15:40

    každopadně skusimale 1.g. rybizu no nevim nevim jak to bude vypadat ha ha prosim opravte to patři tam asi 1.kg rybizu :-D :-D

  • HelenaPa | 3. 4. 2014 13:41

    Přesně tak zpracováváme rybíz už roky, máme moc rádi. Dávám 1.

  • Tereza J. | 20. 7. 2008 12:24

    Danka ďakujem :)))

  • Danka Snášelová | 20. 7. 2008 10:10

    Protože tento rok ze Slovenska nebudu mít brusinky, tak jsem hledala nějaký recept - náhražku za brusinky. Vyzkoušela jsem ,Terezko, tvůj. Recept je velice jednoduchý a rychlý. Dávám za 1.

  • Blanka Šubecová | 14. 8. 2006 14:47

    Mám podobný recept, možná je tam méně cukru, ale hlavní rozdíl je, že to dělám z černého rybízu. Šťávu přidávám do svíčkové a plody na knedlíky na talíř. Nemá to chybu. Jako dezert na šlehačce je to také výborné.

  • konvalinka | 20. 5. 2006 12:22

    také jsem takto rybíz zkoušela,ale nějak tam tu chuťbrusinek necítím.Jen je s tím víc práce.

  • Tereza Jarčušková | 15. 5. 2006 13:29

    Jitko, keď máte svoje ríbezle, pridám ešte jeden recept na zaváranie, aby ste sa v lete nenudili : )))

  • Jitka Bublová | 15. 5. 2006 13:06

    Souhlasím, je to výborné zužitkování rybízu a chutná naprosto skvěle. Svíčkovou si už bez nich nedovedeme představit. Jen rybíz v nálevu nevařím 10 min., necháváme jen krátce přejít varem, jinak vše stejně. P.S. Díky za výborné recepty, paní Terezo, už jsem jich pěkných pár vyzkoušela a vždycky za 1!

  • Tereza Jarčušková | 15. 5. 2006 07:01

    Barčo, ja to nerobím ako náhražku. Mám v záhrade mnoho kríkov ríbezlí, tak ich zužitkuvávam na rôzne spôsoby. Takých ľudí môže byť viac, čo nevedia, čo s ríbezľami, tak som im ten recept ponúkla.

  • barča | 12. 5. 2006 14:13

    Také jsem je dělala, ale není nad pravé brusinky. Pokud jich nekonzumujete tuny, tak se vyplatí koupit "pravé ořechové" a nedělat se s náhražkou. To je moje zkušenost od mých domácími konzumentů a kritiků.

  • Jaroslava Oumarová | 11. 5. 2006 13:34

    Také jej dělám, pravé brusinky kupujeme jen výjimečně:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Ovoce Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hřebíček Moučkový cukr Ocet Rybíz Skořice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Milionová polévka

Milionová polévka

Ovocný koláč III.

Ovocný koláč III.

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Nivová pomazánka s mascarpone

Nivová pomazánka s mascarpone

Bramborový knedlík podle norem

Bramborový knedlík podle norem

Gratinované brambory (nejen) s cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s…

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob

Pikantní sladkokyselá polévka na…

Bramborový salát

Bramborový salát

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

20 minut
Čočková polévka se zeleninou

Čočková polévka se zeleninou

40 minut
Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami

Čokoládová roláda s lehkým krémem a…

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Zimní minestrone

Zimní minestrone

20 minut
Česnečka

Česnečka

30 minut
Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Poslední sledované recepty

70
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
40
Klasické lečo
Klasické lečo
29
Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou
Zapečené těstoviny se…
18
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
17
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …

Zajímavé články

Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i slavnostní s karamelem a kokosovou šlehačkou
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i…
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou, asijskou nebo poctivý domácí vývar
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou,…
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů, které vás dokonale zahřejí
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů,…
Italský koláč ze tří surovin budete milovat. Nepotřebujete na něj mouku ani máslo!
Italský koláč ze tří surovin budete milovat.…
Božská snídaně z vajec 6x jinak: Míchaná, lívance i omeleta!
Božská snídaně z vajec 6x jinak: Míchaná, lívance…
AHA.cz Tajemství důchodu Karla Gotta (†80): Peníze nebyly jeho

Tajemství důchodu Karla Gotta (†80): Peníze nebyly jeho

Mimibazar Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Outfit podle Leony Machálkové pro ženy 50+: Vsaďte na tyto triky pro dokonalou figuru!

Outfit podle Leony Machálkové pro ženy 50+: Vsaďte na tyto triky pro dokonalou figuru!

Ženy.cz Existuje láska na první pohled?

Existuje láska na první pohled?

Blesk.cz Kateřina Brožová na Maledivách: Sexy výhled k nezaplacení!

Kateřina Brožová na Maledivách: Sexy výhled k nezaplacení!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 1. Co znamená andělské číslo 111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 1. Co znamená andělské číslo 111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Rybíz ala brusinky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact