• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rybíz ala brusinky II.
Napište svůj komentář k receptu

Rybíz ala brusinky II.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybíz ala brusinky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg rybíz
    • 0,25
      l ocet
    • 650
      g moučkový cukr
    • 0,25
      l voda
    • 5
      ks hřebíček
    • 1
      ks skořice celá

Postup přípravy receptu

1
Umytý rybíz prolijeme vroucí vodou (množství takové, abychom mohli rybíz přelít) s octem a scedíme.
2
Do hrnce odměříme 1/4 l vody, přidáme cukr, přivedeme k varu.
3
Potom vložíme do nálevu rybíz a koření a 10 min. povaříme.
4
Horký rybíz s nálevem plníme do menších lahviček, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru.
5
Necháme vychladnout, potom uložíme do chladu.
6
Konzumujeme jako náhradu za brusinky k pečeným masům, obložený dušenými jablky nebo hruškami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Červený rybíz ala brusinky

Červený rybíz ala brusinky

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem

Kandované brusinky - s vanilkou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie | 30. 7. 2016 08:19

    Po prolití rybízu horkou vodou s octem přes cedník vznikne vynikajcí rybízový ocet do různých salátů. Má nádhernou barvu a nekazí se.

  • Marie | 30. 7. 2016 08:19

    Po prolití rybízu horkou vodou s octem přes cedník vznikne vynikajcí rybízový ocet do různých salátů. Má nádhernou barvu a nekazí se.

  • J.Tereza | 13. 7. 2014 20:59

    Vydržte, chce to čas na rôsolovatenie. Žiadne zaváraniny sa nekonzumujú hned po príprave. :-)

  • Kateřina L. | 3. 7. 2014 14:39

    Tak nevím, co jsem zase udělala špatně, ale rybíz mám zase tekutý. Vařila jsem to přesně podle receptu před 2dny, ale je to stále úplně tekuté. To to ještě zrosolovatí- asi už ne,co? Terezo prosím poraďte, mám ty sklinečky třeba otevřít a vše ještě jednou v hrnci povařit, nebo co s tím? Děkuji za rady.

  • J.Tereza | 30. 6. 2014 09:35

    Kačenko, tak to preliatie neviem vysvetliť, akým má význam, tak som recept dostala a tak ho dodržiavam, ale určite to nejaký zmysel má. možno urbí povrch ríbezlí kyslejším prostredím, neviem... Rosolovité ríbezle budú, ale používam až v zime, nie hneď po uvarení. :-)

  • Kateřina L. | 29. 6. 2014 14:45

    Terezo, proč se má rybíz nejdříve přelít nálevem ocet+voda? Má to nějaký důvod? Kdysi jsem už něco podobného z rybízu dělala, ale vůbec mi to nezrosolovatělo. Recept už nemám, takže ho nemohu porovnat. Dle Tvého receptu to po vychladnutí bude krásně rosolovaté? A už se nesterilizuje.. nezkazí se to pak?Díky za odpověď.

  • anička | 4. 4. 2014 15:40

    každopadně skusimale 1.g. rybizu no nevim nevim jak to bude vypadat ha ha prosim opravte to patři tam asi 1.kg rybizu :-D :-D

  • HelenaPa | 3. 4. 2014 13:41

    Přesně tak zpracováváme rybíz už roky, máme moc rádi. Dávám 1.

  • Tereza J. | 20. 7. 2008 12:24

    Danka ďakujem :)))

  • Danka Snášelová | 20. 7. 2008 10:10

    Protože tento rok ze Slovenska nebudu mít brusinky, tak jsem hledala nějaký recept - náhražku za brusinky. Vyzkoušela jsem ,Terezko, tvůj. Recept je velice jednoduchý a rychlý. Dávám za 1.

  • Blanka Šubecová | 14. 8. 2006 14:47

    Mám podobný recept, možná je tam méně cukru, ale hlavní rozdíl je, že to dělám z černého rybízu. Šťávu přidávám do svíčkové a plody na knedlíky na talíř. Nemá to chybu. Jako dezert na šlehačce je to také výborné.

  • konvalinka | 20. 5. 2006 12:22

    také jsem takto rybíz zkoušela,ale nějak tam tu chuťbrusinek necítím.Jen je s tím víc práce.

  • Tereza Jarčušková | 15. 5. 2006 13:29

    Jitko, keď máte svoje ríbezle, pridám ešte jeden recept na zaváranie, aby ste sa v lete nenudili : )))

  • Jitka Bublová | 15. 5. 2006 13:06

    Souhlasím, je to výborné zužitkování rybízu a chutná naprosto skvěle. Svíčkovou si už bez nich nedovedeme představit. Jen rybíz v nálevu nevařím 10 min., necháváme jen krátce přejít varem, jinak vše stejně. P.S. Díky za výborné recepty, paní Terezo, už jsem jich pěkných pár vyzkoušela a vždycky za 1!

  • Tereza Jarčušková | 15. 5. 2006 07:01

    Barčo, ja to nerobím ako náhražku. Mám v záhrade mnoho kríkov ríbezlí, tak ich zužitkuvávam na rôzne spôsoby. Takých ľudí môže byť viac, čo nevedia, čo s ríbezľami, tak som im ten recept ponúkla.

  • barča | 12. 5. 2006 14:13

    Také jsem je dělala, ale není nad pravé brusinky. Pokud jich nekonzumujete tuny, tak se vyplatí koupit "pravé ořechové" a nedělat se s náhražkou. To je moje zkušenost od mých domácími konzumentů a kritiků.

  • Jaroslava Oumarová | 11. 5. 2006 13:34

    Také jej dělám, pravé brusinky kupujeme jen výjimečně:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Ovoce Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hřebíček Moučkový cukr Ocet Rybíz Skořice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Tatarský biftek

Tatarský biftek

Zámecké brambory

Zámecké brambory

Margotkové řezy

Margotkové řezy

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Smažená kapusta

Smažená kapusta

Sýrová omáčka s těstovinami Tagliatelle

Sýrová omáčka s těstovinami…

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Doporučujeme

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

629
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
349
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
346
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
181
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
121
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho recept na bublaninu nebo tvarohové vafle
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho…
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku, hlavní jídlo i salát
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku,…
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle zhubnout do plavek
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle…
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
AHA.cz Turistka Kate Hudsonová v Řecku: Létá nahoře bez!

Turistka Kate Hudsonová v Řecku: Létá nahoře bez!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy StarDance Tour plná hvězd, ikonických příběhů i změn: Kdo usedne v porotě a kdo mění partnera?

StarDance Tour plná hvězd, ikonických příběhů i změn: Kdo usedne v porotě a kdo mění partnera?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Sexy nevěsta Demi Lovato: Na líbánkách poloviční!

Sexy nevěsta Demi Lovato: Na líbánkách poloviční!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

  • Recepty.cz
  • Rybíz ala brusinky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact