• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rybíz ala brusinky II.
Napište svůj komentář k receptu

Rybíz ala brusinky II.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybíz ala brusinky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg rybíz
    • 0,25
      l ocet
    • 650
      g moučkový cukr
    • 0,25
      l voda
    • 5
      ks hřebíček
    • 1
      ks skořice celá

Postup přípravy receptu

1
Umytý rybíz prolijeme vroucí vodou (množství takové, abychom mohli rybíz přelít) s octem a scedíme.
2
Do hrnce odměříme 1/4 l vody, přidáme cukr, přivedeme k varu.
3
Potom vložíme do nálevu rybíz a koření a 10 min. povaříme.
4
Horký rybíz s nálevem plníme do menších lahviček, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru.
5
Necháme vychladnout, potom uložíme do chladu.
6
Konzumujeme jako náhradu za brusinky k pečeným masům, obložený dušenými jablky nebo hruškami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Červený rybíz ala brusinky

Červený rybíz ala brusinky

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem

Kandované brusinky - s vanilkou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie | 30. 7. 2016 08:19

    Po prolití rybízu horkou vodou s octem přes cedník vznikne vynikajcí rybízový ocet do různých salátů. Má nádhernou barvu a nekazí se.

  • Marie | 30. 7. 2016 08:19

    Po prolití rybízu horkou vodou s octem přes cedník vznikne vynikajcí rybízový ocet do různých salátů. Má nádhernou barvu a nekazí se.

  • J.Tereza | 13. 7. 2014 20:59

    Vydržte, chce to čas na rôsolovatenie. Žiadne zaváraniny sa nekonzumujú hned po príprave. :-)

  • Kateřina L. | 3. 7. 2014 14:39

    Tak nevím, co jsem zase udělala špatně, ale rybíz mám zase tekutý. Vařila jsem to přesně podle receptu před 2dny, ale je to stále úplně tekuté. To to ještě zrosolovatí- asi už ne,co? Terezo prosím poraďte, mám ty sklinečky třeba otevřít a vše ještě jednou v hrnci povařit, nebo co s tím? Děkuji za rady.

  • J.Tereza | 30. 6. 2014 09:35

    Kačenko, tak to preliatie neviem vysvetliť, akým má význam, tak som recept dostala a tak ho dodržiavam, ale určite to nejaký zmysel má. možno urbí povrch ríbezlí kyslejším prostredím, neviem... Rosolovité ríbezle budú, ale používam až v zime, nie hneď po uvarení. :-)

  • Kateřina L. | 29. 6. 2014 14:45

    Terezo, proč se má rybíz nejdříve přelít nálevem ocet+voda? Má to nějaký důvod? Kdysi jsem už něco podobného z rybízu dělala, ale vůbec mi to nezrosolovatělo. Recept už nemám, takže ho nemohu porovnat. Dle Tvého receptu to po vychladnutí bude krásně rosolovaté? A už se nesterilizuje.. nezkazí se to pak?Díky za odpověď.

  • anička | 4. 4. 2014 15:40

    každopadně skusimale 1.g. rybizu no nevim nevim jak to bude vypadat ha ha prosim opravte to patři tam asi 1.kg rybizu :-D :-D

  • HelenaPa | 3. 4. 2014 13:41

    Přesně tak zpracováváme rybíz už roky, máme moc rádi. Dávám 1.

  • Tereza J. | 20. 7. 2008 12:24

    Danka ďakujem :)))

  • Danka Snášelová | 20. 7. 2008 10:10

    Protože tento rok ze Slovenska nebudu mít brusinky, tak jsem hledala nějaký recept - náhražku za brusinky. Vyzkoušela jsem ,Terezko, tvůj. Recept je velice jednoduchý a rychlý. Dávám za 1.

  • Blanka Šubecová | 14. 8. 2006 14:47

    Mám podobný recept, možná je tam méně cukru, ale hlavní rozdíl je, že to dělám z černého rybízu. Šťávu přidávám do svíčkové a plody na knedlíky na talíř. Nemá to chybu. Jako dezert na šlehačce je to také výborné.

  • konvalinka | 20. 5. 2006 12:22

    také jsem takto rybíz zkoušela,ale nějak tam tu chuťbrusinek necítím.Jen je s tím víc práce.

  • Tereza Jarčušková | 15. 5. 2006 13:29

    Jitko, keď máte svoje ríbezle, pridám ešte jeden recept na zaváranie, aby ste sa v lete nenudili : )))

  • Jitka Bublová | 15. 5. 2006 13:06

    Souhlasím, je to výborné zužitkování rybízu a chutná naprosto skvěle. Svíčkovou si už bez nich nedovedeme představit. Jen rybíz v nálevu nevařím 10 min., necháváme jen krátce přejít varem, jinak vše stejně. P.S. Díky za výborné recepty, paní Terezo, už jsem jich pěkných pár vyzkoušela a vždycky za 1!

  • Tereza Jarčušková | 15. 5. 2006 07:01

    Barčo, ja to nerobím ako náhražku. Mám v záhrade mnoho kríkov ríbezlí, tak ich zužitkuvávam na rôzne spôsoby. Takých ľudí môže byť viac, čo nevedia, čo s ríbezľami, tak som im ten recept ponúkla.

  • barča | 12. 5. 2006 14:13

    Také jsem je dělala, ale není nad pravé brusinky. Pokud jich nekonzumujete tuny, tak se vyplatí koupit "pravé ořechové" a nedělat se s náhražkou. To je moje zkušenost od mých domácími konzumentů a kritiků.

  • Jaroslava Oumarová | 11. 5. 2006 13:34

    Také jej dělám, pravé brusinky kupujeme jen výjimečně:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Ovoce Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hřebíček Moučkový cukr Ocet Rybíz Skořice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelné závitky s mletým masem

Zelné závitky s mletým masem

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Brokolicové těstoviny

Brokolicové těstoviny

Míchaná bezinková limonáda

Míchaná bezinková limonáda

Krůtí guláš s těstovinami

Krůtí guláš s těstovinami

Jablečná přesnídávka (pyré)

Jablečná přesnídávka (pyré)

Jidáše - medové

Jidáše - medové

Losos (nejen) v bylinkách

Losos (nejen) v bylinkách

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

42
Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty
Vegetariánské kari s…
35
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
33
Těstoviny (nejen) s tuňákem
Těstoviny (nejen) s…
21
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…
19
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …

Zajímavé články

Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které souvisejí s jídlem?
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které…
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
AHA.cz Vzteklá reakce Dáši Havlové na Obermannovou: JSI ŘEHTAJÍCÍ KOBYLA!

Vzteklá reakce Dáši Havlové na Obermannovou: JSI ŘEHTAJÍCÍ KOBYLA!

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Ženy.cz Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Blesk.cz Smrt Jiřího Krampola (†87) zdrtila kolegy! Pláče Vémola, Absolonová, Bendová a další

Smrt Jiřího Krampola (†87) zdrtila kolegy! Pláče Vémola, Absolonová, Bendová a další

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

  • Recepty.cz
  • Rybíz ala brusinky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact