Do mírně osolené vody dám zvlášť vařit mlíčí a zvlášť obrané maso z kapřích hlav. Ve větším hrnci roztopím 2 lžíce sádla, přidám cibuli, osmahnu, zasypu 2-3 lžícemi mouky.
2
Potom doleji asi 2 litry vody a nechám povařit. Přileji vývar z mlíčí a hlav, uvařené kyselé zelí, osolím, okmínuji a přidám rybí uvařené maso. Nakonec vmíchám jedno rozkvedlané vajíčko a chvíli povařím. Kdo má rád, tak může přidat i uvařený brambor.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|12. 12. 2006 06:08
POlévku jsme vyzkoušeli před vánocemi,abychom pak nebyli sklamaní,ale je opravdu chuťově vynikající a my se už těšíme až bude štědrovečerní večeřea místo klasické rybí bude tato zelňačka.Martin
j.z.
|30. 11. 2006 06:00
Máme předky maďary a tato vynikající polívka se u nich dělává dost často i mimo svátky.Stačí dát pozor na obrané maso aby bylo bez kostí a máte vynikající zelnou polívku.Nejlepší je ji udělat den dopředu.Odleželá je pak mnohem chutnější.