g
rybí maso
- steaky z halibuta, tresky, lososa, žraloka, tuňáka... cca
sůl
pepř mletý
1
stroužek
česnek
dva menší nebo větší
citronová šťáva
z půlky většího citronu
1
lžíce
olej
snítka tymiánu
50
g
máslo
se lžící oleje na smažení, cca
Postup přípravy receptu
1
Steaky (filety) očistíme, osušíme a potřeme marinádou, kterou jsme si v hlubokém talíři umíchali z citronové šťávy, soli a pepře (dle chuti), oleje, nasekaného nebo nastrouhaného česneku a lístků čerstvého tymiánu. Potřené filety necháme na talíři alespoň půl hodiny (pokud máme čas, tak klidně dvě hodiny) pod fólií odležet. Pak je na rozpuštěném másle se lžící oleje osmažíme z obou stran zprudka, mírně dozlatova a podáváme.
2
Nesmažíme příliš dlouho, abychom na talíři neměli dvakrát zabitý a česnekem zhořklý rybí steak
3
Podáváme s vařeným bramborem, zeleninovým pyré, zeleninovou přílohou...