koření na ryby
nebo sůl, pepř, sušený česnek a kopr, drcený kmín
1
lžíce
solamyl (bramborový škrob)
necelá
1
ks
slovenská paprika
1
ks
cibule
2
stroužek
česnek
nasekaný
1
hrst
česnekové výhonky
nebo zelené fazolky čerstvé nebo mražené
1
ks
mrkev
na slabé hranolky pokrájenou, menší
rybí omáčka
dle chuti, případně sojová
olej
150
g
orientální nudle
120 -
Postup přípravy receptu
1
Rybí maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, které osolíme, okořeníme, zaprášíme solamylem a osmažíme zprudka na nepřilnavé pánvi s rozpáleným olejem. Poté maso vyjmeme stranou na talířek a do výpeku přihodíme očištěnou pokrájenou zeleninu, kterou za občasného promíchání osmažíme dorůžova a na skus. Když máme zeleninu osmaženou ochutíme jí rybí omáčkou (kdo nemá, použije sojovou). Pak zpět vrátíme osmažené rybí maso, které necháme v zelenině prohřát a odstavíme pánev z ohně. Během smažení jsme si dle návodu na obalu připravili nudle, které scezené vmícháme do připravené zeleninovo-rybí směsi a ihned podáváme.