Ze sardinek slijeme olej, přidáme je k cibuli a krátce promixujeme. Dále přidáme pomazánkové máslo, lžičku plnotučné hořčice, sůl a pepř podle chuti a po přidání každé suroviny pomazánku znovu krátce promixujeme. Po přidání pomazánkového másla mixujeme jen opatrně, aby se pomazánka nesrazila.
3
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ RYBIČKOVÉ POMAZÁNKY:
• Moc vodnatá pomazánka: Příčinou bývá nedostatečné slití oleje ze sardinek nebo použití nízkotučného pomazánkového másla.
• Moc hrubá pomazánka: Všechny suroviny, zejména cibuli a rybičky, je nutné důkladně promixovat krátkými pulzy.
• Sražená pomazánka: Pomazánkové i klasické máslo by měly mít pokojovou teplotu. Promixujte je s pomazánkou krátkými pulzy, jen dokud se s ostatními surovinami nespojí, jinak se pomazánka srazí.
• Mdlá chuť: Pro zvýraznění chuti nezapomeňte přidat trochu čerstvé citronové šťávy.
4
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK:
• Pomazánku můžete vylepšit přidáním nasekaných bylinek nebo jemně nasekané kyselé okurky.
• Rybičkovou pomazánku podávejte s čerstvým nebo opečeným pečivem. Můžete ji ozdobit čerstvými bylinkami nebo nakrájeným rajčetem, paprikou či kyselou okurkou.
Právě ted sem tu pomazanku dodělala...a musím říct že je vynikající...a hlavně z toho roboru tak perfektně vyšlehaná..mnaam...a na druhou stranu souhlasím s tím normálním máslem..ja ho tam dala...ale každý má jiné chutě...takže to pomazankové nezavrhuji..
Jacie Jok kwang po
|11. 10. 2005 09:35
Je to celkem v poho ale myslím ze místo pomazánkovho másla je lepsí obyčejn máslo