Ryby, kořenovou zeleninu a koření povaříme cca 30 minut v osolené vodě. Housku namočíme do mléka. Z másla a mouky si připravíme jíšku, kterou zahustíme scezený rybí vývar a dobře provaříme.
V polévce pak rozmixujeme maso bez kostí a vymačkanou housku. Povaříme a zjemníme žloutkem rozmíchaným ve smetaně. Přidáme muškátový květ, případně dosolíme a podáváme ozdobené petrželkou a kopečkem zakysané smetany (tu můžeme rovnou přimíchat do hotové polévky, ale již ji nevaříme).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Milena
|29. 12. 2015 14:49
Řekla bych, že si tahle polévka v naší rodině našla své jisté místo. Mně chutnala velmi, je podobná jemným krémovým polévkám a není až tak cítit rybinou jako obvykle, takže jí jedli všichni bez výjimky, i děti. Za naší rodinu jí určitě doporučuji :-) .
Jaroslava Vlasáková
|19. 12. 2015 20:39
Děláme doma hodně podobnou, jen maso nemixujeme, ale přidáváme ho do polévky se smaženou houskou. Je vynikající.
Marie Hodková
|7. 7. 2014 13:00
Polévka je výborná, jemná, téměř dokonalá i když jsem musela trochu změnit postup. Určitě ji někdy zkusím zahustit i s houskou, tentokrát jsem se ale musela spokojit jen s jíškou. Použila jsem rybí filé. Děkuji
musss
|4. 6. 2014 16:57
Tak se mi nějak zdrcla :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(
Jarmila Zemanová
|24. 12. 2013 13:04
Rybí polévku dělám skoro stejně. Přidávám do ní ještě uvařenou mrkev s celerem z vývaru a něco mála masa natrhaného vidličkou. Dělám ji běžně, je výborná.