Dopřejte si rybí polévku nejen o Vánocích, zaběhněte do obchodu, kupte tresku nebo hejka, pastinák, rajčata a uvařte si opravdovou delikatesu plnou vitamínů.
Maso očistěte a nakrájejte na větší kousky, cibuli a česnek nakrájejte najemno, celer na tenké kousky - lístky si odložte na dokončení, pastinák na malé kostičky.
Rajčata spařte vroucí vodou, oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na sousta.
V kastrolu rozehřejte 3 lžíce oleje a nechte na něm zesklovatět cibuli s česnekem. Přisypte celer s pastinákem, koření a orestujte ho, asi 5 minut. Pak přidejte rybí maso, rajčata, většinu kopru, zalijte vývarem a 15 minut vařte. Vyjměte nové koření a povařte ještě 5 minut. Polévku ochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte se zbytkem kopru a lístky celeru.