Ořez z kapra zvolna vařte spolu s cibulí a kořenovou zeleninou na silný vývar. Nezapomeňte osolit a přidat divoké koření. Hotový vývar proceďte a vše, co lze z kapa použít, oberte.
Knedlíčky přípravíte tak, že obrané maso a syrové vnitřnosti rozsekejte na kousky, přidejte vejce, strouhanku, trochu oleje a muškátový květ a posekané bylinky. Ze všeho vytvořte mícháním těsto a to nechte 10-12 minut ztužit. Potom namočenýma rukama tvořte kulaté větší knedlíčky a zavářejte je do silného vývaru z ryb. Samozřejmě, že můžete místo knedlíčků vyrobit za pomoci lžic nebo lžiček noky nebo jiné kousky.
3
Na pánvičce rozpusťte máslo, na něj dejte zapěnit zbylé bylinky včetně kopru. Obsah pak vlijte do polévky a podávejte s opečeným pečivem.