Základem této vydatné polévky je kapří maso a spousta zeleniny. Nechybí v ní ani osmažené tresčí filety a samozřejmě spousta koření, díky kterému si vás pokrm získá nejen chutí, ale i vůní.
Do horkého neochuceného vývaru dejte nakrájenou kořenovou zeleninu, bobkový list, nové koření, pepř, tymián a vše vařte zhruba 10 minut. Poté přidejte kapří hlavy a vařte dalších 20–25 minut.
Vývar přeceďte, kapří hlavy oberte, maso a zeleninu vhoďte zpět do polévky. Osolte, přidejte nastrouhaný muškátový oříšek a posypte nasekanou čerstvou petrželkou. Na pánvi rozhřejte olivový olej a osmažte na něm nasolené a opepřené filety tresky. Ty poté pokládejte doprostřed naservírované polévky.
3
Na závěr ozdobte větvičkou tymiánu a posypte čerstvě nadrceným černým pepřem. Tip: Milovníci ryb si mohou přidat do polévky jikry, které pomohou vytvořit výraznější chuť!