ks
ryba
hlava, odkostěná páteř, 1 řízek, ocasní odřezky, jikry nebo mlíčí či oboje
1
ks
sůl
1
stroužek
česnek
podle chuti
1
ks
bobkový list
3
ks
nové koření
kuličky
1
balíček
kořenová zelenina
2
lžíce
sádlo
2
lžíce
hladká mouka
Postup přípravy receptu
1
Hlavu a páteř vyvaříme s kořením v osolené vodě na vývar, řízek a ocasní odřezky vyvaříme stejně, ale zvlášť. Po uvaření maso opatrně obereme a vývary scedíme. Zeleninu orestujeme, můžeme podlévat vývarem. Orestovanou zeleninu rozmixujeme, zalejeme vývarem. Na sádle a na česneku opečeme jikry nebo mlíčí a dáme do polévky. Uděláme světlou jíšku a polévku zahustíme. Krutonky opékáme také na česneku.