• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rybí polévka III.
Napište svůj komentář k receptu

Rybí polévka III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybí polévka III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Polévka I.
    • hlava a vnitřnosti z kapra
    • mrkev
    • petržel
    • celer
    • 50
      g máslo
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks houska nebo rohlík
  • Polévka II.
    • 2
      ks rybí hlavy z kapra
    • rybí vnitřnosti
    • kapr 1 porce
    • 400
      g máslo
    • 0,13
      l sladká smetana
    • 1
      lžíce bílé víno
    • sůl
    • cibule
    • pórek
    • kořenová zelenina
    • petrželka
    • zázvor strouhaný

Postup přípravy receptu

1
**Pracovní postup I:**
2
Hlavu a vnitřnosti kapra, případně i mlíčí a hřbet důkladně očistíme a propláchneme a dáme vařit do hrnce s vařící osolenou vodou.
3
Zatím si očistíme kořenovou zeleninu - měl by být větší podíl bílé zeleniny, mrkve jen velmi málo - asi 20 %.
4
Dále si připravíme světlou jíšku z másla a tří lžic hladké mouky.
5
Když je maso v polévce měkké, polévku přecedíme a maso obereme. Většinou samo odpadává od kostí. Dáváme pozor, aby v mase nezůstaly kousky kostí a nedostaly se do již přecezené polévky.
6
Zeleninu nastrouháme na nudličky, osmahneme na pánvi na trošce másla do růžova a přidáme do polévky.
7
Jíšku rozředíme několika lžicemi studené vody, rozmícháme do hladka a vmícháme do polévky. Polévku opepříme.
8
Polévku podáváme s osmaženou houskou a zelenou petrželkou.
9
**Pracovní postup II:**
10
Očištěné a rozpůlené hlavy kapra, kosti a vnitřnosti vaříme v osolené vodě s cibulí a pórem. Jakmile se maso odděluje od kostí, vývar procedíme, zahustíme jej světlou jíškou z másla a lžíce mouky a povaříme.
11
Potom do polévky vložíme na jemné nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, kterou jsme předem osmahli na kousku másla.
12
Také jednu porci kapra opečeme zvlášť na másle, zbavíme případných kostí, nakrájíme na kousky a přidáme do polévky.
13
Maso z uvařených hlav pečlivě obereme a nakrájíme, stejně nakrájíme i vnitřnosti a vše opět vložíme do polévky. Zalijeme sladkou smetanou, ochutíme solí, muškátovým květem nebo strouhaným zázvorem.
14
Nakonec přidáme lžíci vína. Podáváme s osmaženou houskou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybí pomazánka III.

Rybí pomazánka III.

rybí salát - slovenský III.

rybí salát - slovenský III.

Rybí polévka z tresky

Rybí polévka z tresky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nikijaho
    Nikijaho | 23. 12. 2014 19:01

    Polévka č.1 je skvělá, jednoduchá a moc chutná. Děkuji za recept, již budu dělat každým rokem na Vánoce. Dělala jsem jen z hlavy a také je silná.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Prosinec Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Celer Cibule Hladká mouka Hlava a vnitřnosti z kapra Houska Kapr Kořenová zelenina Máslo Mrkev Pepř mletý Petržel Petrželka Pórek Rybí hlavy Rybí vnitřnosti Sladká smetana Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Angreštová marmeláda s medem

Angreštová marmeláda s medem

Honzovy buchty

Honzovy buchty

Zapečené špagety II.

Zapečené špagety II.

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Dalamánky z chlebové mouky

Dalamánky z chlebové mouky

Domácí paštika II.

Domácí paštika II.

Fitness MUGCAKE

Fitness MUGCAKE

Plněná vepřová rolka

Plněná vepřová rolka

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

787
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
249
Piškotový dort „Malakov“
Piškotový dort „Malakov“
36
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na divoko…
22
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
21
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.
Buřtguláš podle časopisu…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Obří průšvih slavného zpěváka: V autě měl rozřezanou ženu!

Obří průšvih slavného zpěváka: V autě měl rozřezanou ženu!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Rybí polévka III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact