• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rybí polévka III.
Napište svůj komentář k receptu

Rybí polévka III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybí polévka III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Polévka I.
    • hlava a vnitřnosti z kapra
    • mrkev
    • petržel
    • celer
    • 50
      g máslo
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks houska nebo rohlík
  • Polévka II.
    • 2
      ks rybí hlavy z kapra
    • rybí vnitřnosti
    • kapr 1 porce
    • 400
      g máslo
    • 0,13
      l sladká smetana
    • 1
      lžíce bílé víno
    • sůl
    • cibule
    • pórek
    • kořenová zelenina
    • petrželka
    • zázvor strouhaný

Postup přípravy receptu

1
**Pracovní postup I:**
2
Hlavu a vnitřnosti kapra, případně i mlíčí a hřbet důkladně očistíme a propláchneme a dáme vařit do hrnce s vařící osolenou vodou.
3
Zatím si očistíme kořenovou zeleninu - měl by být větší podíl bílé zeleniny, mrkve jen velmi málo - asi 20 %.
4
Dále si připravíme světlou jíšku z másla a tří lžic hladké mouky.
5
Když je maso v polévce měkké, polévku přecedíme a maso obereme. Většinou samo odpadává od kostí. Dáváme pozor, aby v mase nezůstaly kousky kostí a nedostaly se do již přecezené polévky.
6
Zeleninu nastrouháme na nudličky, osmahneme na pánvi na trošce másla do růžova a přidáme do polévky.
7
Jíšku rozředíme několika lžicemi studené vody, rozmícháme do hladka a vmícháme do polévky. Polévku opepříme.
8
Polévku podáváme s osmaženou houskou a zelenou petrželkou.
9
**Pracovní postup II:**
10
Očištěné a rozpůlené hlavy kapra, kosti a vnitřnosti vaříme v osolené vodě s cibulí a pórem. Jakmile se maso odděluje od kostí, vývar procedíme, zahustíme jej světlou jíškou z másla a lžíce mouky a povaříme.
11
Potom do polévky vložíme na jemné nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, kterou jsme předem osmahli na kousku másla.
12
Také jednu porci kapra opečeme zvlášť na másle, zbavíme případných kostí, nakrájíme na kousky a přidáme do polévky.
13
Maso z uvařených hlav pečlivě obereme a nakrájíme, stejně nakrájíme i vnitřnosti a vše opět vložíme do polévky. Zalijeme sladkou smetanou, ochutíme solí, muškátovým květem nebo strouhaným zázvorem.
14
Nakonec přidáme lžíci vína. Podáváme s osmaženou houskou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybí pomazánka III.

Rybí pomazánka III.

rybí salát - slovenský III.

rybí salát - slovenský III.

Rybí polévka z tresky

Rybí polévka z tresky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nikijaho
    Nikijaho | 23. 12. 2014 19:01

    Polévka č.1 je skvělá, jednoduchá a moc chutná. Děkuji za recept, již budu dělat každým rokem na Vánoce. Dělala jsem jen z hlavy a také je silná.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Prosinec Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Celer Cibule Hladká mouka Hlava a vnitřnosti z kapra Houska Kapr Kořenová zelenina Máslo Mrkev Pepř mletý Petržel Petrželka Pórek Rybí hlavy Rybí vnitřnosti Sladká smetana Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Tvarohový želatinový dort

Tvarohový želatinový dort

Mrkvová pomazánka II.

Mrkvová pomazánka II.

Whiskey Sour - koktejl

Whiskey Sour - koktejl

Křenová sekaná

Křenová sekaná

Salát s rukolou a olivami

Salát s rukolou a olivami

Krowky

Krowky

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

53
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
51
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
48
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
33
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
32
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz České krásky v Cannes: Co vynesly na červený koberec?

České krásky v Cannes: Co vynesly na červený koberec?

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

  • Recepty.cz
  • Rybí polévka III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact