• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rybí polévka II.
Napište svůj komentář k receptu

Rybí polévka II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 23
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybí polévka II.
Rybí polévka II.
Rybí polévka II.
Rybí polévka II.
Rybí polévka II.
Rybí polévka II.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 90
      g máslo 40 g na zasmážku
    • sůl
    • voda Na vaření
    • 40
      g hladká mouka
    • 250
      g květák Růžičky
    • 100
      g žemle Na kostičky osmaženou na másle
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 160
      g kořenová zelenina (Mrkev, kořenovou petržel a nejvíce celeru) očištěnou a na jemné nudličky nakrájenou
    • 100
      g růžičková kapusta V celku
    • játra z kapra
    • jikry Nebo mlíčí
    • rybí hlavy A jakékoliv odřezky

Postup přípravy receptu

1
Hlavu kapra zbavenou střelí a jakékoliv odřezky uvaříme po 10 min. Slijeme a prochladlou rybu dobře obereme, a dáme stranou. Vývar dáme vařit s žlutým hráškem, pak ho rozmixujeme. A postupně vložíme zeleninu usmaženou na másle a povaříme. Přidáme obrané maso. V malém kastrolku připravíme jíšku, přidáme do polévky a dobře povaříme, vše znovu rozmixujeme a znovu vaříme. Vnitřnosti dobře oprané, nakrájíme na kousky a dáme do polévky, ve které je vaříme asi 10 min.

RADA: Jak správně připravit jíšku?

2
Po 10 min. vaření osolíme a přidáme květák rozebraný na růžičky a na 1/2ku kapustičky. Před koncem vaření přidáme muškátový oříšek, zelenou pažitku a horkou polévku podáváme s Piškotovým svítkem nebo jenom osmažený chleba či houstičku nakrájenou na kostičky. Ochutíme.(nejlepší je suchý vývar v prášku)
3
P.S.: Snažte se koupit jikrňáče. Jikry jsou rozhodně lepší než opražená krupice.

RADA: Polévky, které zaženou i ten největší hlad!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybí polévka s knedlíčky

Rybí polévka s knedlíčky

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Rybí polévka s hrachem

Rybí polévka s hrachem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Karel Vacek | 23. 12. 2016 12:46

    Jestlipak se může vařít v polévce i kůže z kapra?

  • Roman Raba | 22. 12. 2009 18:43

    Dnes jsem ji vařil s malými vlastními úpravami a je moc dobrá, dávám 1.

  • Simča Sládková | 31. 12. 2006 14:39

    Tak já tedy dělám rybí polévku podle mojí babičky, je šííííleně pracná a šíííleně dobrá. Pokud vás to zajímá, je tady: http://rodina.cz/scripts/journal/article.ASP?id=33539&from_fid=282&from_kid=6119 (Nechci ji sem vkládat, je už tady na polévku několik receptů...)

  • Hedvika | 25. 12. 2006 15:29

    Polévku vařím jenom z hlav a odřezků,na závěr přidám jikry a mlíčí,pokud mám hodně mlíčí, dělám knedlíčky.Kapusta, květák a hrášek by mi v této polévce doma neprošly.To je vedlejší. Ale pokud René obětujete dalšího kapříka(možná jste rybář a nevíte,co s tím) na polévku,je to jen dobře,vývar bude stát opravdu za to.Já mám jen toho jednoho na vánoce a hlavy sbírám po sousedech:-))

  • jana | 24. 12. 2006 14:18

    rybí polévka je dobrá, asi ji neumíte uvařit, mě ji včera uvařil kuchař v práci a moc nám všem chutnala

  • Di | 24. 12. 2006 14:15

    A to jste, René, na omylu. I když vařím rybí polévku jinak, rozhodně ji vařím z hlavy a z odřezků.

  • René Prchlický | 24. 12. 2006 12:57

    Rybí polévku výhradně z rybího masa. Hlava, vnitřnosti a jiné chuťovky na poetice tomuto jinak výbornému jídlu rozhodně nepřidají.

  • Jana Dvořáková | 20. 12. 2006 09:47

    Rybí polévka není dobrá

  • Mirek Neštěmickej | 25. 1. 2005 11:31

    Polévka je jistě skvělá a chutná, ale kapr i ostatní ryby mají pouze skřele. :-)

  • Josef Žídek | 22. 1. 2005 07:53

    Odpověď od autora.J.Žídek Hrášek jsem nedal do ingrediencích,okamžitě to napravím.Ten je totiž velmi důležitý.Dokáže odstranit pach ryb.Někteří lidé ho totiž nemají rádi a můžu se pochlubit lidmi kteří rybí polévku nejedli a těm jsem dával recepty jak jim chutnala.Hrášek je žlutý!! a suchý.Namočit na hodinu.

  • A. Gabrielová | 10. 1. 2005 17:22

    Prosím o odpověď - jaký hrášek ? (Moc se omlouvám, ale nějak ho nevidím). Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Rybí
Polévky Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Játra z kapra Jikry Kořenová zelenina Květák Máslo Muškátový oříšek Růžičková kapusta Rybí hlavy Sůl Voda Žemle

Vánoční rybí polévka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Káva Tiramisu

Káva Tiramisu

Máslová bábovka

Máslová bábovka

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Zapékané masíčko se sýry

Zapékané masíčko se sýry

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

Jitrnice se zelím, bramborem a…

Škvarkové rohlíčky II.

Škvarkové rohlíčky II.

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Borůvkové muffiny - rumové

Borůvkové muffiny - rumové

Doporučujeme

Zapečená vejce po italsku

Zapečená vejce po italsku

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Vánoční rybí polévka

Poslední sledované recepty

98
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
81
Dýňová tortila
Dýňová tortila
41
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
41
Zdravá velikonoční sekaná
Zdravá velikonoční sekaná
41
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský clafoutis, italské tiramisu a rakouský závin
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský…
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i rychlá večeře pro celou rodinu
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i…
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
AHA.cz Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Kapela Jasná Páka zrušila koncert! Koller má zdravotní potíže, tvrdí zdroj

Kapela Jasná Páka zrušila koncert! Koller má zdravotní potíže, tvrdí zdroj

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Další doporučené recepty:

Rybí nugetky se salátem
Rybí nugetky se salátem
Rybí polévka
Rybí polévka
Rybí polévka - smetanová
Rybí polévka - smetanová
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka s filetem z tresky
Rybí polévka s filetem z tresky
Rybí polévka s hrachem
Rybí polévka s hrachem
  • Recepty.cz
  • Rybí polévka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact