• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rybí polévka
Napište svůj komentář k receptu

Rybí polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 16
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybí polévka
Rybí polévka
Rybí polévka
Rybí polévka
Rybí polévka
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 1
      ks cibule
    • 30
      g celer
    • sůl
    • 30
      g mrkev
    • česnek
    • 30
      g petržel
    • petrželka
    • nové koření
    • 1
      ryba - hlava, kosti, ploutve a ocas z jednoho kapra

Postup přípravy receptu

1
Dobře očištěnou hlavu, ocas, ploutve a ocas dáme do hrnce, přidáme na plátky nakrájenou zeleninu, rozpůlenou cibuli, česnek, sůl a koření. Zalijeme osolenou vodou a zvolna vaříme. Když je maso měkké, polévku přecedíme. Vývar podle chuti přisolíme a vložíme do něj obrané maso z hlavy. Doplníme opraženou houskou a petrželkou a podáváme.

RADA: Polévky, které zaženou i ten největší hlad!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Rybí polévka s hrachem

Rybí polévka s hrachem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Perla | 23. 12. 2011 00:29

    nejlepší jíška je máslová,ale z dětské krupičky.nahradí jikry. a trocha muškátového květu neuškodí.krásné vanoce všem

  • venyss venyss | 1. 1. 2010 18:31

    Hodnotím za jedna, i když jsem dělala s malými obměnami. Na jemno nastrouhanou zeleninu jsem osmahla na másle a ještě přidala trošku jíšky a nedávala jsem obrané maso, ale jinak moc dobré.

  • Jan Kratochvíl | 10. 9. 2009 22:28

    Tato polévka je vinikající ale musí v ní být zvláště uvařené jikry a opečená houska na kostečky

  • Dana Minaříková | 25. 12. 2006 16:59

    Také orestuji cibuli, pak přidám kořenovou zeleninu (osmažená mrkev dá polévce pěknou barvu), jen česneku dávám víc - tak 3 stroužky a dochucuji ještě trošku muškátového oříšku a pepřem.

  • Zuza K | 23. 12. 2006 10:44

    Polevku zahustuji jeste maslovou jiskou. Podle rady jsem podusila zeleninu na masle zvlast a polevka je fakt nejlepsi, co jsme kdy meli.

  • Marcela Vrabcová | 22. 8. 2005 18:48

    Ja kapra vetsinou vykostuji, takze vyvar delam i z patere. Na ni je pak mezi zebry maso, ktere davam do polevky. Mlici a jiker jsem se prejedla jako dite, takze uz je tam prilis nemusim. No a ta zeleninka na masle, to je opravdu delikatesa. Muj pritel rybi polevku neji, tak rekl, ze ta moje neni rybi :-), protoze tak dobra rybi polevka proste byt nemuze :-)

  • Jana z VM | 22. 8. 2005 12:18

    Potvrzuji komentář paní Marty, také smažím kostičky zeleniny na másle a ještě k tomu mlíčí (jenom trošku) a stejně postupuji i dále. Polévka není vůbec cítit rybinou a je to delikatesa!

  • Marta Hajkova | 22. 8. 2005 10:45

    Vanoce jsou jeste daleko ale az ji budete varit, zkuste korenovou zeleninu podusit zvlast na kousku masla a pak ji pridat (i s obranym masem z halv) do procezeneho vyvaru . Hlavy by mely byt alsespon 2, pridat bobkovy list, par kuĺicek celeho pepre a nove koreni, cibuli. sul. Nakonec jeste samozrejme trochu jisky a housticku osmazenou zase na masel si prida kazdy podle chuti. Priprava je ponekud pracnejsi ale zelenina podusena na masle doda polevce jemnejsi a svatecnejsi raz!

  • Honza Skořepa | 23. 12. 2004 14:42

    Dle mého názoru chybí bobkový list.

  • Majlenka | 21. 12. 2004 17:53

    Také ji tak dělám, jenom nedávám ploutve ani ocas. Hlava a vnitřnosti stačí.Chutná nám, ale máme ji jen jednou v roce, na vánoce.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Rybí
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Česnek Cibule Mrkev Nové koření Petržel Petrželka Ryba Sůl

Vánoční rybí polévka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vánoční štola

Vánoční štola

Vynikající kapr

Vynikající kapr

Těstovinový salát s avokádem

Těstovinový salát s avokádem

Bramborové placky se špenátovým nákypem

Bramborové placky se špenátovým…

Rajský salát - light

Rajský salát - light

Smažené čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou

Smažené čínské nudle s kuřecím masem…

Krkovička po cigánsku

Krkovička po cigánsku

Tvarohový koláč s třešněmi III.

Tvarohový koláč s třešněmi III.

Almnüsse (smažené koblížky)

Almnüsse (smažené koblížky)

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Vánoční rybí polévka

Poslední sledované recepty

256
Vepřový guláš (nejen) s husími játry v chlebu
Vepřový guláš (nejen) s…
115
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
109
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
77
Semínkové krekry s bylinkami
Semínkové krekry s…
51
Salámová česnečka se zeleninou
Salámová česnečka se…

Zajímavé články

Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
AHA.cz Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Stala se sexsymbolem

Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Stala se sexsymbolem

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Rybí krém bourride
Rybí krém bourride
Rybí muffiny (recept z Ruska)
Rybí muffiny (recept z Ruska)
Rybí nugetky se salátem
Rybí nugetky se salátem
Rybí polévka - smetanová
Rybí polévka - smetanová
Rybí polévka II.
Rybí polévka II.
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
  • Recepty.cz
  • Rybí polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact