• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rybí krém bourride
Napište svůj komentář k receptu

Rybí krém bourride

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybí krém bourride
Rybí krém bourride
Rybí krém bourride
Rybí krém bourride
Rybí krém bourride
Rybí krém bourride
Rybí krém bourride
5fotografií
Nahrát fotku
 

Rybí polévka je součástí tradičního štědrovečerního menu. Vyzkoušejte letos lahodný krém bourride s mořskými plody a šafránem. Příprava podle receptu časopisu F.O.O.D. vám půjde od ruky a jistě si pochutnáte.

Suroviny

4 porce
  • Majonéza
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks citronová šťáva
    • sůl
    • 200
      ml olivový olej
  • Polévka
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 4
      ks sušená rajčata
    • 1
      ks pórek
    • 1
      lžička fenykl
    • 1,40
      lžička pepř mletý kajenského
    • 1
      ks bobkový list
    • 200
      ml bílé víno - suché
    • 800
      ml zeleninový vývar
    • 1
      ks filety z bílé ryby
    • 200
      g mořské plody
    • 1,20
      ks šafrán
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks bageta
    • 1
      hrst petrželka

Postup přípravy receptu

1
Žloutek rozšlehejte s drceným česnekem, citronovou šťávou a solí, poté přidejte olivový olej a vyšlehejte majonézu. Na olivovém oleji orestujte nasekanou cibuli a česnek, přidejte nadrobno nakrájená rajčata, pórek a koření.
2
Orestujte, podlijte vínem a 10 minut redukujte. Přilijte vývar a povařte. Pak jej rozmixujte dohladka a přiveďte znovu k varu.
3
Do polévky přidejte na menší kousky nakrájenou rybu a mořské plody, přisypte šafrán a vařte ještě 5 minut.
4
Nakonec dochuťte solí, pepřem a majonézou, zasypte jemně nasekanou petrželkou. Podávejte s bagetou orestovanou na olivovém oleji.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční polévka - Rybí krém s hráškem

Vánoční polévka - Rybí krém s hráškem

Citronový krém

Citronový krém

Krém (nejen) na vosí hnízda

Krém (nejen) na vosí hnízda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Polévky Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Bílé víno - suché Bobkový list Česnek Cibule Citronová šťáva Fenykl Filety Mořské plody Olivový olej Pepř mletý Petrželka Pórek Šafrán Sůl Sušená rajčata Zeleninový vývar Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové smaženky jako dezert

Tvarohové smaženky jako dezert

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Jogurtová buchta s ovocem II.

Jogurtová buchta s ovocem II.

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Česnekové řízky na smetaně

Česnekové řízky na smetaně

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky

Univerzální jednoduché těsto na…

Univerzální fíková barbecue marináda

Univerzální fíková barbecue marináda

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

1000
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
19
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
18
Linecké cukroví krok za krokem
Linecké cukroví krok za…
17
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
10
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Rybí karbanátky se salátem
Rybí karbanátky se salátem
Rybí koláčky
Rybí koláčky
Rybí koláčky na knedlíku
Rybí koláčky na knedlíku
Rybí muffiny (recept z Ruska)
Rybí muffiny (recept z Ruska)
Rybí nugetky se salátem
Rybí nugetky se salátem
Rybí polévka
Rybí polévka
  • Recepty.cz
  • Rybí krém bourride
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact