• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rybí krém bourride
Napište svůj komentář k receptu

Rybí krém bourride

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybí krém bourride
Rybí krém bourride
Rybí krém bourride
Rybí krém bourride
Rybí krém bourride
Rybí krém bourride
Rybí krém bourride
5fotografií
Nahrát fotku
 

Rybí polévka je součástí tradičního štědrovečerního menu. Vyzkoušejte letos lahodný krém bourride s mořskými plody a šafránem. Příprava podle receptu časopisu F.O.O.D. vám půjde od ruky a jistě si pochutnáte.

Suroviny

4 porce
  • Majonéza
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks citronová šťáva
    • sůl
    • 200
      ml olivový olej
  • Polévka
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 4
      ks sušená rajčata
    • 1
      ks pórek
    • 1
      lžička fenykl
    • 1,40
      lžička pepř mletý kajenského
    • 1
      ks bobkový list
    • 200
      ml bílé víno - suché
    • 800
      ml zeleninový vývar
    • 1
      ks filety z bílé ryby
    • 200
      g mořské plody
    • 1,20
      ks šafrán
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks bageta
    • 1
      hrst petrželka

Postup přípravy receptu

1
Žloutek rozšlehejte s drceným česnekem, citronovou šťávou a solí, poté přidejte olivový olej a vyšlehejte majonézu. Na olivovém oleji orestujte nasekanou cibuli a česnek, přidejte nadrobno nakrájená rajčata, pórek a koření.
2
Orestujte, podlijte vínem a 10 minut redukujte. Přilijte vývar a povařte. Pak jej rozmixujte dohladka a přiveďte znovu k varu.
3
Do polévky přidejte na menší kousky nakrájenou rybu a mořské plody, přisypte šafrán a vařte ještě 5 minut.
4
Nakonec dochuťte solí, pepřem a majonézou, zasypte jemně nasekanou petrželkou. Podávejte s bagetou orestovanou na olivovém oleji.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční polévka - Rybí krém s hráškem

Vánoční polévka - Rybí krém s hráškem

Krém (nejen) na vosí hnízda

Krém (nejen) na vosí hnízda

Smetanovo-bramborový krém

Smetanovo-bramborový krém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Polévky Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Bílé víno - suché Bobkový list Česnek Cibule Citronová šťáva Fenykl Filety Mořské plody Olivový olej Pepř mletý Petrželka Pórek Šafrán Sůl Sušená rajčata Zeleninový vývar Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčkový perník 1.

Hrníčkový perník 1.

Česnečka z uzených žeber

Česnečka z uzených žeber

Tvarohovo-ananasové řezy

Tvarohovo-ananasové řezy

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Fish & chips

Fish & chips

Listové tyčinky na sladko

Listové tyčinky na sladko

Borůvkový dort

Borůvkový dort

Masová minutka s řapíkatým celerem

Masová minutka s řapíkatým celerem

Krevety na grilu

Krevety na grilu

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

44
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
20
Tvarohová buchta s margotkou
Tvarohová buchta s…
19
Almnüsse (smažené koblížky)
Almnüsse (smažené…
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Boho sbalila kufry i děti: Už bydlí s Langmajerem! To byl ale fičák!

Boho sbalila kufry i děti: Už bydlí s Langmajerem! To byl ale fičák!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Rybí karbanátky se salátem
Rybí karbanátky se salátem
Rybí koláčky
Rybí koláčky
Rybí koláčky na knedlíku
Rybí koláčky na knedlíku
Rybí muffiny (recept z Ruska)
Rybí muffiny (recept z Ruska)
Rybí nugetky se salátem
Rybí nugetky se salátem
Rybí polévka
Rybí polévka
  • Recepty.cz
  • Rybí krém bourride
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact