• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rybí krém bourride
Napište svůj komentář k receptu

Rybí krém bourride

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybí krém bourride
Rybí krém bourride
Rybí krém bourride
Rybí krém bourride
Rybí krém bourride
Rybí krém bourride
Rybí krém bourride
5fotografií
Nahrát fotku
 

Rybí polévka je součástí tradičního štědrovečerního menu. Vyzkoušejte letos lahodný krém bourride s mořskými plody a šafránem. Příprava podle receptu časopisu F.O.O.D. vám půjde od ruky a jistě si pochutnáte.

Suroviny

4 porce
  • Majonéza
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks citronová šťáva
    • sůl
    • 200
      ml olivový olej
  • Polévka
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 4
      ks sušená rajčata
    • 1
      ks pórek
    • 1
      lžička fenykl
    • 1,40
      lžička pepř mletý kajenského
    • 1
      ks bobkový list
    • 200
      ml bílé víno - suché
    • 800
      ml zeleninový vývar
    • 1
      ks filety z bílé ryby
    • 200
      g mořské plody
    • 1,20
      ks šafrán
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks bageta
    • 1
      hrst petrželka

Postup přípravy receptu

1
Žloutek rozšlehejte s drceným česnekem, citronovou šťávou a solí, poté přidejte olivový olej a vyšlehejte majonézu. Na olivovém oleji orestujte nasekanou cibuli a česnek, přidejte nadrobno nakrájená rajčata, pórek a koření.
2
Orestujte, podlijte vínem a 10 minut redukujte. Přilijte vývar a povařte. Pak jej rozmixujte dohladka a přiveďte znovu k varu.
3
Do polévky přidejte na menší kousky nakrájenou rybu a mořské plody, přisypte šafrán a vařte ještě 5 minut.
4
Nakonec dochuťte solí, pepřem a majonézou, zasypte jemně nasekanou petrželkou. Podávejte s bagetou orestovanou na olivovém oleji.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční polévka - Rybí krém s hráškem

Vánoční polévka - Rybí krém s hráškem

Krém (nejen) na vosí hnízda

Krém (nejen) na vosí hnízda

Smetanovo-bramborový krém

Smetanovo-bramborový krém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Polévky Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Bílé víno - suché Bobkový list Česnek Cibule Citronová šťáva Fenykl Filety Mořské plody Olivový olej Pepř mletý Petrželka Pórek Šafrán Sůl Sušená rajčata Zeleninový vývar Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelné závitky s mletým masem

Zelné závitky s mletým masem

Maďarský paprikový salát

Maďarský paprikový salát

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Těstoviny se žampiony

Těstoviny se žampiony

Babiččiny "Francky"

Babiččiny "Francky"

Houby na kyselo bez zavařování

Houby na kyselo bez zavařování

Maso jako z KFC

Maso jako z KFC

Indický chléb (Naan / Chapati)

Indický chléb (Naan / Chapati)

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

63
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
53
Klasické lečo
Klasické lečo
31
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
15
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
15
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Rybí karbanátky se salátem
Rybí karbanátky se salátem
Rybí koláčky
Rybí koláčky
Rybí koláčky na knedlíku
Rybí koláčky na knedlíku
Rybí muffiny (recept z Ruska)
Rybí muffiny (recept z Ruska)
Rybí nugetky se salátem
Rybí nugetky se salátem
Rybí polévka
Rybí polévka
  • Recepty.cz
  • Rybí krém bourride
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact