• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rybí krém bourride
Napište svůj komentář k receptu

Rybí krém bourride

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybí krém bourride
Rybí krém bourride
Rybí krém bourride
Rybí krém bourride
Rybí krém bourride
Rybí krém bourride
Rybí krém bourride
5fotografií
Nahrát fotku
 

Rybí polévka je součástí tradičního štědrovečerního menu. Vyzkoušejte letos lahodný krém bourride s mořskými plody a šafránem. Příprava podle receptu časopisu F.O.O.D. vám půjde od ruky a jistě si pochutnáte.

Suroviny

4 porce
  • Majonéza
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks citronová šťáva
    • sůl
    • 200
      ml olivový olej
  • Polévka
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 4
      ks sušená rajčata
    • 1
      ks pórek
    • 1
      lžička fenykl
    • 1,40
      lžička pepř mletý kajenského
    • 1
      ks bobkový list
    • 200
      ml bílé víno - suché
    • 800
      ml zeleninový vývar
    • 1
      ks filety z bílé ryby
    • 200
      g mořské plody
    • 1,20
      ks šafrán
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks bageta
    • 1
      hrst petrželka

Postup přípravy receptu

1
Žloutek rozšlehejte s drceným česnekem, citronovou šťávou a solí, poté přidejte olivový olej a vyšlehejte majonézu. Na olivovém oleji orestujte nasekanou cibuli a česnek, přidejte nadrobno nakrájená rajčata, pórek a koření.
2
Orestujte, podlijte vínem a 10 minut redukujte. Přilijte vývar a povařte. Pak jej rozmixujte dohladka a přiveďte znovu k varu.
3
Do polévky přidejte na menší kousky nakrájenou rybu a mořské plody, přisypte šafrán a vařte ještě 5 minut.
4
Nakonec dochuťte solí, pepřem a majonézou, zasypte jemně nasekanou petrželkou. Podávejte s bagetou orestovanou na olivovém oleji.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční polévka - Rybí krém s hráškem

Vánoční polévka - Rybí krém s hráškem

Mangový krém

Mangový krém

Citronový krém

Citronový krém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Polévky Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Bílé víno - suché Bobkový list Česnek Cibule Citronová šťáva Fenykl Filety Mořské plody Olivový olej Pepř mletý Petrželka Pórek Šafrán Sůl Sušená rajčata Zeleninový vývar Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ledový salát se smetanou

Ledový salát se smetanou

Janiny kuřecí medailonky

Janiny kuřecí medailonky

Hrstkové ovocné knedlíky

Hrstkové ovocné knedlíky

Salát z červené řepy s hruškou

Salát z červené řepy s hruškou

Výborná pizza

Výborná pizza

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Slaninová vinná klobása na pivu

Slaninová vinná klobása na pivu

Kuře pečené s jemnou nádivkou

Kuře pečené s jemnou nádivkou

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a sýrem

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou…

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

75
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
74
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
55
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
44
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
38
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hudba jako pokrm pro duši: Festival Rosa Bohemica rozezní výjimečná místa v Česku

Hudba jako pokrm pro duši: Festival Rosa Bohemica rozezní výjimečná místa v Česku

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Rybí karbanátky se salátem
Rybí karbanátky se salátem
Rybí koláčky
Rybí koláčky
Rybí koláčky na knedlíku
Rybí koláčky na knedlíku
Rybí muffiny (recept z Ruska)
Rybí muffiny (recept z Ruska)
Rybí nugetky se salátem
Rybí nugetky se salátem
Rybí polévka
Rybí polévka
  • Recepty.cz
  • Rybí krém bourride
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact