Smažené voňavé karbanátky z nakrájeného lososa nebo tresky, ochucené zázvorem a pažitkou, obalené v panco strouhance, podávané na nasucho opečených kynutých knedlíčcích se spoustou pikantní chilli majonézy, cibulkou, okurkou a lístky salátu.
Začněte přípravou knedlíčků. Mouku promíchejte s cukrem a lžičkou soli. V hrnku rozmíchejte droždí se lžící teplé vody a vše nalijte k mouce i s mlékem, olejem a octem. Přidejte 200 ml vlažné vody a zpracujte měkké nelepivé těsto. Zpracovávejte alespoň 10 minut, pak nechte těsto hodinu na teplém místě kynout.
Rybu nakrájejte na kostky, zázvor nastrouhejte a společně s necelou lžičkou soli rozmixujte na pastu. Do směsi přidejte 1 vejce, škrob a pažitku, promíchejte. Vytvarujte malé karbanátky o průměru asi 5 až 7 cm. Naskládejte je na prkénko a nechte v chladu ztuhnout.
3
Těsto vyklopte na pracovní plochu, posypte práškem do pečiva a 5 minut hněťte. Vytvarujte 18 kuliček, nechte pár minut odpočinout a poté je dlaní smáčkněte na placičky. Překryjte utěrkou a nechte hodinu kynout. Mezitím nakrájejte cibuli na tenké plátky a okurku na malé kostičky. V misce prošlehejte ocet s cukrem a sójovou omáčkou, do zálivky nasypte cibuli s okurkou a nechte 30 minut marinovat. Majonézu promíchejte s chilli.
Karbanátky obalte v rozšlehaném vejci a pak ve strouhance. V kastrolu rozpalte vyšší vrstvu oleje a smažte karbanátky z obou stran. Knedlíčky opečte nasucho na pánvi 3 minuty z každé strany. Na knedlíčky dejte po lžíci majonézy, po karbanátku, cibulku s okurkou a lístky salátu.