Filé spolu se slaninou a cibulí umeleme, přidáme namočené a vymačkané rohlíky, vejce, osolíme, ochutíme trochou šťávy.
2
Dobře promícháme, formujeme kuličky (asi 3 cm průměr), které obalíme v hladké mouce a ve vařící osolené vodě asi 10 minut na slabém plameni povaříme.
3
3 lžíce mouky opražíme na trošce oleje, zalejeme vodou, ve které se vařily klopsy, a povaříme na hladkou omáčku. Osolíme, opepříme, dochutíme citronovou šťávou, vložíme na malé kostky nakrájené rajče a 5 minut povaříme. Potom vložíme uvařené klopsy a v omáčce je prohřejeme.
4
Podáváme s knedlíkem. Kdo má rád, nemusí slaninu a cibuli mlít, ale může je nadrobno nakrájet a tak vmíchat k filé.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza Jarčušková
|6. 2. 2006 07:23
Lepšie sa melie mrazené, trocha povolené, aby ste ho mohli do mlynčeka narezať. Vo vode sa nerozpadne, zabraňuje tomu aj to obalenie v múke a varte na slabom plameni, len aby to pomaly vrelo.
marie krejzarova
|3. 2. 2006 16:23
To file se nechá trochu povolit nebo tak mražené se mele?Aještě,nerozpadne se to ve vodě?
Pavlína Svitáková
|3. 2. 2006 10:41
Bezva a předložím to synovcům s tvrzením ,že to není ryba!!:-))Tu nemusí.