Vynikající lososové karbanátky s jarními cibulkami jsou skvělou pochoutkou, která je navíc rychle hotová. Díky chilli papričkám je pokrm pěkně pikantní. Za přílohu zvolte směs listových salátů a ředkviček a nezapomeňte ani na dip ze skyru.
Lososa zbavte kůže, pokrájejte na kousky a dejte do food processoru. Přidejte vejce, pokrájené jarní cibulky, chilli papričku a sůl. Vše rozmixujte na hladkou hmotu. Nebojte se rybí směs výrazněji ochutit, během tepelné úpravy se pikantnost částečně vstřebá.
2
Z lososové hmoty tvořte navlhčenýma rukama placičky. Opékejte je na troše olivového oleje z obou stran dozlatova. Postačí tak minuta z každé strany.
Připravte listové saláty, pokrájejte ředkvičky a vše promíchejte se lžící olivového oleje a limetkovou šťávou. Lososové karbanátky podávejte se salátem a omáčkou umíchanou ze skyru, 1 lžíce olivového oleje, soli a pepře.