Brambory dejte do hrnce, zalijte vodou a vařte tak, aby byly na skus. Mezitím nasekejte kopr a polovinu petrželky nadrobno, dvě jarní cibulky pokrájejte na kolečka. Ještě teplé brambory nakrájejte na poloviny nebo čtvrtiny, zalijte asi třemi lžícemi olivového oleje, osolte, opepřete a promíchejte s bylinkami.
2
Do food processoru dejte toastový chleba, nasekejte ho na drobky a přesypte do širší misky. Do nádoby food processoru dejte na kusy pokrájenou rybu, vejce, 2 jarní cibulky, natrhaný zbytek petrželky, sůl a pepř. Vše umixujte tak, aby se suroviny spojily v kompaktní hmotu. Mokrýma rukama tvarujte karbanátky a obalujte je v nadrceném toastovém chlebu.
Karbanátky smažte v oleji z obou stran a odkládejte je na papírovou utěrku. Podávejte je s bylinkovými bramborami a omáčkou umíchanou z jogurtu, citronové šťávy, poslední jarní cibulky, soli a pepře.