Výborné karbanátky ze směsi rybího masa, zelených fazolek, šalotky a česneku. Placičky jsou lehce pikantní díky chilli papričkám a nechybí v nich ani koriandr, voňavý galgán, citronová tráva nebo krevetová pasta.
g
zelené fazolky
nejlépe originálních dlouhých thajských
4
ks
chilli papričky
1
hrst
koriandr
1
ks
šalotka
1
stroužek
česnek
1
lžička
galgán
strouhaný
1
lžíce
citronová tráva
na jemno nasekané
1
lžička
limetková kůra
nebo z bergamotu
1
lžička
rybí omáčka
pepř mletý
dle chuti
sůl
dle chuti
rostlinný olej
na smažení
Postup přípravy receptu
1
Maso rozeberte nadrobno do velké mísy a přidejte vejce. Fazolky nakrájejte na velmi jemné plátky, na jemno nasekejte chilli papričky s koriandrem, nastrouhejte šalotku, česnek prolisujte a vše přidejte k rybě. Ochuťte ji galgánem, citronovou trávou, citrusovou kůrou, krevetovou pastou a rybí omáčkou, promíchejte a nechte alespoň 5 minut odležet. Pak teprve osolte a opepřete.