• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rybí hranolky z tresky
Napište svůj komentář k receptu

Rybí hranolky z tresky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 14
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybí hranolky z tresky
Rybí hranolky z tresky
Rybí hranolky z tresky
Rybí hranolky z tresky
Rybí hranolky z tresky
Rybí hranolky z tresky
Rybí hranolky z tresky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Znáte kapří hranolky? Zkuste je připravit i z jiné ryby, třeba z výborné tresky.

Suroviny

2 porce
    • 400
      g treska - filety bez kůže, cca
    • 1
      lžíce zázvor čerstvě nastrouhaný
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • citronová kůra dle chuti, není nutná
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      lžíce olej + na smažení
    • 30
      g solamyl (bramborový škrob) , plnější lžíce
    • 30
      g polohrubá mouka , plnější lžíce

Postup přípravy receptu

1
Vykostěné čerstvé filety bez kůže pokrájíme na hranolky o síle cca 1 - 1,5 cm, které necháme marinovat v kašičce umíchané z jemně strouhaného zázvoru, česneku, citronové šťávy a oleje alespoň dvě hodiny, nejlépe však přes noc. Během marinování občas promícháme.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Po odležení hranolky osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a obalíme ve směsi polohrubé mouky a solamylu.
3
Smažíme v rozpáleném oleji nebo na másle s olejem dozlatova a odkládáme na ubrousek, odsát přebytečný tuk.
4
Podáváme s vařeným nebo šťouchaným bramborem, ledovým salátem ochuceným zakysanou smetanou, kterou jsme smíchali s troškou jemně strouhaného zázvoru, česneku a solí. Kdo chce, může hranolky před konzumací mírně pokapat citronovou šťávou.

RADA: 7 vynikajících dipů nejen k hranolkám

5
Jestliže máme rádi chuť citronu, můžeme do olejové kašičky ze zázvoru a česneku, přidat trošku čerstvé, jemně nastrouhané kůry z očištěného citronu, která pikantní chuť ještě osvěží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z kapusty s treskou

Salát z kapusty s treskou

Smažená treska v bylinkách s chipsy

Smažená treska v bylinkách s chipsy

Treska s bylinkovou krustou

Treska s bylinkovou krustou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Treska
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronová kůra Citronová šťáva Olej Pepř mletý Polohrubá mouka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Treska Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové flameri

Krupicové flameri

Prezidentské maso

Prezidentské maso

Plněné ořechy IV.

Plněné ořechy IV.

Jahodové pokušení

Jahodové pokušení

Bavorský knedlík

Bavorský knedlík

Třešňový závin

Třešňový závin

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Americký hamburger z vyzrálého hovězího

Americký hamburger z vyzrálého…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

41
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
26
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
24
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
23
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori
22
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Rybí filety s fenyklovým salátem
Rybí filety s fenyklovým salátem
Rybí frikadelky
Rybí frikadelky
Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku
Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku
Rybí hranolky ze sumečka afrického
Rybí hranolky ze sumečka afrického
Rybí karbanátky
Rybí karbanátky
Rybí karbanátky na zelenině
Rybí karbanátky na zelenině
  • Recepty.cz
  • Rybí hranolky z tresky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact