Vykostěné čerstvé filety bez kůže pokrájíme na hranolky o síle cca 1 - 1,5 cm, které necháme marinovat v kašičce umíchané z jemně strouhaného zázvoru, česneku, citronové šťávy a oleje alespoň dvě hodiny, nejlépe však přes noc. Během marinování občas promícháme.
Po odležení hranolky osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a obalíme ve směsi polohrubé mouky a solamylu.
3
Smažíme v rozpáleném oleji nebo na másle s olejem dozlatova a odkládáme na ubrousek, odsát přebytečný tuk.
4
Podáváme s vařeným nebo šťouchaným bramborem, ledovým salátem ochuceným zakysanou smetanou, kterou jsme smíchali s troškou jemně strouhaného zázvoru, česneku a solí. Kdo chce, může hranolky před konzumací mírně pokapat citronovou šťávou.
Jestliže máme rádi chuť citronu, můžeme do olejové kašičky ze zázvoru a česneku, přidat trošku čerstvé, jemně nastrouhané kůry z očištěného citronu, která pikantní chuť ještě osvěží.