lžíce
solamyl (bramborový škrob)
nebo hladká mouka
rostlinný olej
na smažení
400
g
rybí maso
- filety bez kůže, odkoštěné
ubrousek
koření na ryby
dle chuti
1
ks
rozšlehané vejce
1
lžička
olej
Postup přípravy receptu
1
Filety z tresky, kapra, pangasia... nakrájíme na 1 - 1,5 cm silné hranolky (nudličky).
2
Vejce, koření, solamyl, olej a sůl vymícháme v misce do hladké kašičky, do které dáme pokrájené rybí maso a vše dobře promícháme, aby se každý kousek obalil. Necháme alespoň hodinu odležet a pak vkládáme do rozpáleného oleje jednu nudličku po druhé a smažíme ze všech stran dozlatova. Hotové pokládáme na ubrousek odsát přebytečný olej.
3
Podáváme s bramborovou přílohou nebo pečivem a čerstvou zeleninou.
4
Místo koření na ryby můžeme těstíčko ochutit česnekem, paprikou, pepřem...