Omyté rybí filety osolíme, pokapeme citrónem, necháme chvilku odležet. Filety naskládáme do pekáčku, poklademe plátky másla, přidáme nasekanou petrželku a podlijeme trochou vody. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut. Mezitím posekáme nahrubo listový špenát nebo mangold (odstraníme řapíky) a krátce - asi 2 minuty spaříme ve vroucí, osolené vodě. Dáme stranou, aby nevystydl, přikryjeme.
2
V malé pánvičce rozpálíme olej a na něm opražíme sezamové semínko, poté stáhneme z ohně a přidáme rozmačkaný česnek. Mezitím dáme na talíře porce ryby, na ně navrstvíme špenát a vypečenou šťávu z ryby nalijeme na pánvičku k sezamové omáčce, krátce prohřejeme a směsí pak zalijeme porce na talířích.Nejlépe chutná s rýží, ale i s brambory.