Na pánvi rozpálíme olej a opraříme na kolečka nakrájený česnek a na větší kousky nakrájenou rybu, kterou jsme předtím okořenili libovolnou směsí koření. Můžeme i lehce posolit (ale se solí opatrně, neboť v závěru použijeme hodně sójové omáčky, a ta je potvůrka dost slaná). Asi po třech minutách přidáme cibuli a ještě chvíli restujeme. Hotovou směs vyklopíme na talířek.
2
Na téže pánvi rozehřejeme zálivku, jejíž složení tvoří kečup, víno, sójová omáčka (vše po čtyřech polévkových lžících), trochu kari koření a pomerančový džus (tady už musíme chutnat, omáčka musí být svěží a přitom dostatečně pikantní chuti).
3
Do vroucí zálivky vrátíme rybu s cibulí a česnekem, chvilku prohřejeme.
4
Podáváme s hranolkami, nebo rýží, nebo chlebem, nebo vším dohromady (to podle toho, jak velký máme hlad). Chutná to výborně i za studena.