rybí file
nebo platky morske ryby,pangas.... co vam chutna
anglická slanina
hrubsi platky nakrajene na kostky
uzený sýr
tvrdy,nakrajeny na kostky
vařené brambory
varene na pare
chleba
chlebova stridka-rozmixovana
petrželka
olivový olej
Postup přípravy receptu
1
Dno pekáčku pokapeme olivovým olejem, naskládáme tenčí plátky brambor, pokapeme olejem, osolíme. Na brambory naklademe plátky ryby, můžeme jemně osolit, posypeme slaninou a sýrem. Chlebovou střídku (nebo rozmixované čerstvé bílé pečivo...) smícháme s jemně pokrájenou petrželkou a touto směsí posypeme naší rybku. Znovu pokapeme olivovým olejem a dáme zapéct do horké trouby na 200°C. Podáváme se zeleninou.
2
Neuvadím množství surovin, jelikož porce mohou být jak pro jednu osobu, tak pro více stravníků a u tohoto receptu suroviny dávám jak se říká "od oka".