Brambory umyjeme, uvaříme ve slupce, oloupeme a pokrájíme na plátky. Stejně pokrájíme i vejce uvařená na tvrdo. Polovinou sádla vymastíme pekáč nebo zapékací mísu a ve zbylém sádle podusíme žampiony pokrájené na tenké plátky.
2
Do vymazané mísy střídavě klademe plátky brambor, vajec uvařených na tvrdo a žampionů, osolíme a opepříme. Navrch položíme rybí filé, které osolíme, opepříme, posypeme posekanou petrželovou natí, pokapeme rozpuštěným máslem, masovým vývarem a kysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali mletou červenou papriku. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme do měkka.
3
Hotové pokapeme citronovou šťávou a kysanou smetanou.
...je mezi nově komentovanými a poslední komentář je z 2006
Zdena z JM
|11. 8. 2006 10:43
Výborné.Akorát žampiony jsem nedusila,ale přímo syrové je nakrájela a dala do pekáčku.Krásně se upekly a spolu s rybím masem vytvořily výbornou šťávičku, která se vsákla do brambor.Dávám 1.