Rajčata spaříme a oloupeme. Rozškvaříme kostičky slaniny (nebo jiného tuku), opražíme kolečka papriky, přidáme kousky rajčat, osolíme a lehce podusíme. Na jiné pánvi osmažíme na trošce másla a oleje proužky cibule, přidáme nerozmrazené filé, osolíme, posypeme paprikou a dusíme nebo pečeme. Ke konci pečení přidáme zeleninu, smetanu a necháme lehce projít varem. Podáváme s opečenými bramborami nebo nasucho pečenými bramborovými půlměsíčky.
2
Jídlo lze připravit také z kuřecích stehen a podávat s rýží.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Janina
|31. 5. 2006 18:08
Podobně dělám filé již dlouho,na filé nasypu mraženou zeleninu-čínskou,zaliju buď jogurtem nebo zakysanou smetanou,předtím samozřejmě filé osolím,přidám koření podle chuti a nálady a zapeču,je to rychlé a chutné.