Do poloviny vlažného vývaru namočíme na půl hodiny želatinu. Zbylý vývar ohřejeme, do horkého přidáme namočenou želatinu a mícháme, až se zcela rozpustí. Horký vývar podle chuti upravíme cukrem, solí a octem a necháme vychladit.
2
Rajská jablíčka ozdobně vykrájíme do tvaru květu a přizdobíme půlkami oliv. Vejce nakrájíme na osminky, natě opláchneme a necháme oschnout. Do koleček salámu zabalíme kukuřičky. Trochu chladného rosolu nalijeme do skleněné mísy, a jakmile mírně ztuhne, rozložíme na něj salámové závitky, vejce, malé růžičky květáku, rajské jablíčko, půlky oliv a natě.
3
Když rosol ztuhne, opět trochu dolijeme a znovu rozložíme zbylé suroviny, přilijeme rosol a necháme v chladu ztuhnout.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.