• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Napište svůj komentář k receptu

Ryba v papilotě s bazalkovým pestem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
7fotografií
Nahrát fotku
 

Ryba podušená v páře s hromadou čerstvé zeleniny a voňavých bylinek, podávaná přelitá bazalkovým pestem, je nejlepší s opečeným chlebem.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks ryba filety (halibut, treska, okoun)
    • 300
      g cherry rajčátka
    • 2
      ks červená cibule malá
    • 2
      ks cuketa menší
    • 2
      ks citron
    • bazalka pár lístků
    • sůl
    • pepř mletý
    • citron k podávání
    • topinka k podávání
  • pesto
    • 2
      hrst bazalka
    • 160
      ml olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte 4 archy pečicího papíru (asi 35 x 35 cm) a provázek. Do mixéru vložte suroviny na pesto a mixujte, dokud se nespojí.
2
Oba filety podélně rozřízněte na poloviny. Rajčata rozkrojte, cibuli, cukety i citrony nakrájejte na kolečka. Zeleninu s plátky citronu rozdělte na čtyři porce. Každou porci pak rozložte rovnoměrně na střed pečicího papíru a položte na ni rybu. Osolte, opepřete a zakápněte pestem, přidejte bazalku. Okraje pečicího papíru vždy přeložte přes sebe, konce pevně stáhněte provázkem jako bonbony.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Balíčky rozložte na plech nebo do zapékací mísy a pečte 20 minut. Podávejte s chlebem a citronem.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (duben/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ryba v balíčku

Ryba v balíčku

Candát v papilotě

Candát v papilotě

Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Losos FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Červená cibule Česnek Cherry rajčátka Citron Citronová šťáva Cuketa Olivový olej Pepř mletý Ryba Sůl Topinka

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Červená řepa se zelím

Červená řepa se zelím

Rybízový dort s tvarohem

Rybízový dort s tvarohem

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Sypaný koláč

Sypaný koláč

Květákovo-vločková polévka s vejcem

Květákovo-vločková polévka s vejcem

Asijský kuskus

Asijský kuskus

Jablkový páj

Jablkový páj

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Těsto na italskou pizzu

Těsto na italskou pizzu

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

56
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a…
48
Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Gurmánské pečené vepřové…
35
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
28
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
27
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Ryba v balíčku
Ryba v balíčku
Ryba v housce
Ryba v housce
Ryba v kořeněném vajíčku
Ryba v kořeněném vajíčku
Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce
Ryba v pivním těstíčku podle Viléma…
Ryba v rajské omáčce
Ryba v rajské omáčce
Ryba v sezamovém těstíčku
Ryba v sezamovém těstíčku
  • Recepty.cz
  • Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact