• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Napište svůj komentář k receptu

Ryba v papilotě s bazalkovým pestem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
7fotografií
Nahrát fotku
 

Ryba podušená v páře s hromadou čerstvé zeleniny a voňavých bylinek, podávaná přelitá bazalkovým pestem, je nejlepší s opečeným chlebem.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks ryba filety (halibut, treska, okoun)
    • 300
      g cherry rajčátka
    • 2
      ks červená cibule malá
    • 2
      ks cuketa menší
    • 2
      ks citron
    • bazalka pár lístků
    • sůl
    • pepř mletý
    • citron k podávání
    • topinka k podávání
  • pesto
    • 2
      hrst bazalka
    • 160
      ml olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte 4 archy pečicího papíru (asi 35 x 35 cm) a provázek. Do mixéru vložte suroviny na pesto a mixujte, dokud se nespojí.
2
Oba filety podélně rozřízněte na poloviny. Rajčata rozkrojte, cibuli, cukety i citrony nakrájejte na kolečka. Zeleninu s plátky citronu rozdělte na čtyři porce. Každou porci pak rozložte rovnoměrně na střed pečicího papíru a položte na ni rybu. Osolte, opepřete a zakápněte pestem, přidejte bazalku. Okraje pečicího papíru vždy přeložte přes sebe, konce pevně stáhněte provázkem jako bonbony.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Balíčky rozložte na plech nebo do zapékací mísy a pečte 20 minut. Podávejte s chlebem a citronem.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (duben/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ryba v balíčku

Ryba v balíčku

Candát v papilotě

Candát v papilotě

Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Losos FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Červená cibule Česnek Cherry rajčátka Citron Citronová šťáva Cuketa Olivový olej Pepř mletý Ryba Sůl Topinka

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Beránek piškotový

Beránek piškotový

Rybízový čaj

Rybízový čaj

Frýdecká kotleta v alobalu

Frýdecká kotleta v alobalu

Placičky z brokolice a cukety

Placičky z brokolice a cukety

Houskové knedlíky - pečené

Houskové knedlíky - pečené

Jednoduché špenátové špecle

Jednoduché špenátové špecle

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Rychlé červené karí s krevetami

Rychlé červené karí s krevetami

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

22
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
19
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
16
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem
Kelímkový jogurtový…
16
Kokosová bábovka s kefírem
Kokosová bábovka s…
16
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem …

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Ryba v balíčku
Ryba v balíčku
Ryba v housce
Ryba v housce
Ryba v kořeněném vajíčku
Ryba v kořeněném vajíčku
Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce
Ryba v pivním těstíčku podle Viléma…
Ryba v rajské omáčce
Ryba v rajské omáčce
Ryba v sezamovém těstíčku
Ryba v sezamovém těstíčku
  • Recepty.cz
  • Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact