• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Napište svůj komentář k receptu

Ryba v papilotě s bazalkovým pestem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
7fotografií
Nahrát fotku
 

Ryba podušená v páře s hromadou čerstvé zeleniny a voňavých bylinek, podávaná přelitá bazalkovým pestem, je nejlepší s opečeným chlebem.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks ryba filety (halibut, treska, okoun)
    • 300
      g cherry rajčátka
    • 2
      ks červená cibule malá
    • 2
      ks cuketa menší
    • 2
      ks citron
    • bazalka pár lístků
    • sůl
    • pepř mletý
    • citron k podávání
    • topinka k podávání
  • pesto
    • 2
      hrst bazalka
    • 160
      ml olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte 4 archy pečicího papíru (asi 35 x 35 cm) a provázek. Do mixéru vložte suroviny na pesto a mixujte, dokud se nespojí.
2
Oba filety podélně rozřízněte na poloviny. Rajčata rozkrojte, cibuli, cukety i citrony nakrájejte na kolečka. Zeleninu s plátky citronu rozdělte na čtyři porce. Každou porci pak rozložte rovnoměrně na střed pečicího papíru a položte na ni rybu. Osolte, opepřete a zakápněte pestem, přidejte bazalku. Okraje pečicího papíru vždy přeložte přes sebe, konce pevně stáhněte provázkem jako bonbony.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Balíčky rozložte na plech nebo do zapékací mísy a pečte 20 minut. Podávejte s chlebem a citronem.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (duben/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ryba v balíčku

Ryba v balíčku

Candát v papilotě

Candát v papilotě

Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Losos FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Červená cibule Česnek Cherry rajčátka Citron Citronová šťáva Cuketa Olivový olej Pepř mletý Ryba Sůl Topinka

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda III.

Dort s ovocem a želatinou

Dort s ovocem a želatinou

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Brokolicová krémová polévka II.

Brokolicová krémová polévka II.

Kokosovo-ananasový dort

Kokosovo-ananasový dort

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

Lívanečky s horkými jahodami

Lívanečky s horkými jahodami

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

34
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
32
Kapustové těstoviny - zapékané
Kapustové těstoviny -…
22
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…
20
Klasické lečo
Klasické lečo
19
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 25. 8. 2025: Kdo získá respekt okolí a koho čeká posun v osobním životě?

Denní horoskop na pondělí 25. 8. 2025: Kdo získá respekt okolí a koho čeká posun v osobním životě?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Lucie Vondráčková (45): Musela povinně na testy DNA!

Lucie Vondráčková (45): Musela povinně na testy DNA!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Ryba v balíčku
Ryba v balíčku
Ryba v housce
Ryba v housce
Ryba v kořeněném vajíčku
Ryba v kořeněném vajíčku
Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce
Ryba v pivním těstíčku podle Viléma…
Ryba v rajské omáčce
Ryba v rajské omáčce
Ryba v sezamovém těstíčku
Ryba v sezamovém těstíčku
  • Recepty.cz
  • Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact