ks
mořská ryba
nejlépe doráda, každá o váze asi 400 g, vykuchaná
2
ks
limetka
2
ks
mango
zralá (2-3 ks)
2
lžíce
šalotka
jemně nakrájená
1
lžička
česnek
nasekaný
1
lžička
zázvor
nasekaný
1
lžička
chilli papričky
nasekané
3
lžíce
strouhaný kokos
ideálně čerstvý
chilli omáčka
k podávání
Postup přípravy receptu
1
Ryby vně i uvnitř opláchněte a dobře osušte. Kůži ryb několikrát šikmo nařízněte a do zářezů vsuňte na tenko nakrájené plátky limetek. Pokrájenou dužninu z manga promíchejte se zbylými přísadami.
2
Dostatečně velký (aby se do něj vešla jedna ryba) kus papíru na pečení (v originále list banánovníku) důkladně navlhčete a rozestřete na něj čtvrtinu mangové směsi. Doprostřed položte rybu, papír stočte, převažte kuchyňským provázkem, případně spíchněte párátky, aby nemohla unikat šťáva.
3
Položte na plech a pečte 25 až 30 minut v troubě předehřáté na 225 °C.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
kuris
|27. 10. 2014 13:08
Píšete "rozestřete na něj čtvrtinu mangové směsi". Předpokládám tedy, že pod každou z těch ryb přijde čtvrtina mangové směsi. Osobně bych ale část (spíše větší množství než pod rybu) dal dovnitř do ryby.