• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ryba to bohužel není
Napište svůj komentář k receptu

Ryba to bohužel není

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ryba to bohužel není
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      plátek vepřová krkovice á 150g
    • 60
      ml brandy 50-60, např. Stará myslivecká
    • 1
      lžička dijonská hořčice
    • 1
      lžíce med
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 200
      ml zakysaná smetana 150-200
    • 12
      plátek veka
    • 2
      ks vejce
    • zelenina na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Maso naložíme s 25-30 ml brandy, soli a pepře - nejméně na 4 hodiny do lednice. Poté dáme do pekáčku, zalejeme 1/2 hrnku vody a dáme zapéct na 20-25 minut do předehřáté trouby na 180 °C. Mezitím smícháme zbylé brandy, hořčici, smetanu, citronovou šťávu a med. Touto směsí maso zalejeme a zapečeme dalších 15 minut.
2
Podáváme s plátky veky (namočené do vejce a usmažené). Talíř ozdobíme zeleninkou. Porce vypadají menší, ale jídlo je velmi syté.
3
Tohle udělal můj syn své vyvolené, která vaří rybu nejméně 3x do týdne (syn si mi postěžoval, že má vážné obavy, zda mu z toho nenarostou ploutve). Po jídle na nás mrkl a lítostivě prohlásil: "není to špatné, ale ryba to bohužel není"
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ryba na estragonu z Provence

Ryba na estragonu z Provence

Ryba naostro na kapustovém pyré

Ryba naostro na kapustovém pyré

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iva Bednarova | 16. 1. 2007 14:05

    Lze na to pouzit i hovezi maso nebo kureci?My totiz veprovy nejime.

  • Airan | 15. 1. 2007 12:08

    Dekuji za mila slova. Tohle jidlo nam moc chutna, je to takova smetanovo-sladko-kysela chut v kombinace s veprovym masickem je urcita zmena oproti jine uprave:-)Jarusko, ja urcite tak casto ryby nedelam, to snacha:-)

  • Jaroslava Oumarová | 15. 1. 2007 11:45

    Airan, s Vaší mladou bych se mohla dát "do party" já, miluju ryby a klidně bych je jedla i čtyřikrát týdně, kdyby nebyly tak drahé:-)))

  • Gábina Houšková | 15. 1. 2007 11:17

    když jsem si přečetla název, řekla jsem si, to by mohlo být od Airan. A mám pravdu :-)) Skvělý nápad

  • Jana z VM | 15. 1. 2007 10:36

    Perfektní název a recept taky !!

  • Lenka | 15. 1. 2007 10:05

    Paní Airan, ukládám si recept-jednak to určitě bude křehké a šťavnaté masíčko, které vyrobím, až k nám dcera příště přiveze "toho svýho" a jednak kvůli tomu, že na sebe u stolu mrkáte :-)

  • Di | 15. 1. 2007 10:00

    Ten název je úžasný, Airan! Každý si určitě recept otevře.

  • Jana Kutačová | 15. 1. 2007 09:56

    Nádherný název receptu-už jen proto,jak vznikl.Nicméně si myslím,že to bude baštička:.o))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Citronová šťáva Dijonská hořčice Med Pepř mletý Sůl Vejce Veka Vepřová krkovice Zakysaná smetana Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Bramborové pyré s brokolicí

Bramborové pyré s brokolicí

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Koka dortík - rychle a snadno

Koka dortík - rychle a snadno

Piña colada - koláč

Piña colada - koláč

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš pro vegany

Hráškový prívarok (přívarek)

Hráškový prívarok (přívarek)

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

68
Chilli con carne
Chilli con carne
61
Chili con carne s kukuřicí
Chili con carne s…
38
Nakládaná červená cibule
Nakládaná červená cibule
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

  • Recepty.cz
  • Ryba to bohužel není
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact