• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ryba to bohužel není
Napište svůj komentář k receptu

Ryba to bohužel není

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ryba to bohužel není
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      plátek vepřová krkovice á 150g
    • 60
      ml brandy 50-60, např. Stará myslivecká
    • 1
      lžička dijonská hořčice
    • 1
      lžíce med
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 200
      ml zakysaná smetana 150-200
    • 12
      plátek veka
    • 2
      ks vejce
    • zelenina na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Maso naložíme s 25-30 ml brandy, soli a pepře - nejméně na 4 hodiny do lednice. Poté dáme do pekáčku, zalejeme 1/2 hrnku vody a dáme zapéct na 20-25 minut do předehřáté trouby na 180 °C. Mezitím smícháme zbylé brandy, hořčici, smetanu, citronovou šťávu a med. Touto směsí maso zalejeme a zapečeme dalších 15 minut.
2
Podáváme s plátky veky (namočené do vejce a usmažené). Talíř ozdobíme zeleninkou. Porce vypadají menší, ale jídlo je velmi syté.
3
Tohle udělal můj syn své vyvolené, která vaří rybu nejméně 3x do týdne (syn si mi postěžoval, že má vážné obavy, zda mu z toho nenarostou ploutve). Po jídle na nás mrkl a lítostivě prohlásil: "není to špatné, ale ryba to bohužel není"
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ryba na estragonu z Provence

Ryba na estragonu z Provence

Ryba naostro na kapustovém pyré

Ryba naostro na kapustovém pyré

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iva Bednarova | 16. 1. 2007 14:05

    Lze na to pouzit i hovezi maso nebo kureci?My totiz veprovy nejime.

  • Airan | 15. 1. 2007 12:08

    Dekuji za mila slova. Tohle jidlo nam moc chutna, je to takova smetanovo-sladko-kysela chut v kombinace s veprovym masickem je urcita zmena oproti jine uprave:-)Jarusko, ja urcite tak casto ryby nedelam, to snacha:-)

  • Jaroslava Oumarová | 15. 1. 2007 11:45

    Airan, s Vaší mladou bych se mohla dát "do party" já, miluju ryby a klidně bych je jedla i čtyřikrát týdně, kdyby nebyly tak drahé:-)))

  • Gábina Houšková | 15. 1. 2007 11:17

    když jsem si přečetla název, řekla jsem si, to by mohlo být od Airan. A mám pravdu :-)) Skvělý nápad

  • Jana z VM | 15. 1. 2007 10:36

    Perfektní název a recept taky !!

  • Lenka | 15. 1. 2007 10:05

    Paní Airan, ukládám si recept-jednak to určitě bude křehké a šťavnaté masíčko, které vyrobím, až k nám dcera příště přiveze "toho svýho" a jednak kvůli tomu, že na sebe u stolu mrkáte :-)

  • Di | 15. 1. 2007 10:00

    Ten název je úžasný, Airan! Každý si určitě recept otevře.

  • Jana Kutačová | 15. 1. 2007 09:56

    Nádherný název receptu-už jen proto,jak vznikl.Nicméně si myslím,že to bude baštička:.o))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Citronová šťáva Dijonská hořčice Med Pepř mletý Sůl Vejce Veka Vepřová krkovice Zakysaná smetana Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso na zelenině

Hovězí maso na zelenině

Řecký salát po řecku

Řecký salát po řecku

Pudinková bábovka

Pudinková bábovka

Labužníkova kuřecí stehna

Labužníkova kuřecí stehna

Vávrovo pečené kuře s bramborami

Vávrovo pečené kuře s bramborami

Bůčková pochoutka

Bůčková pochoutka

Polévka s červenou řepou

Polévka s červenou řepou

Špagety se špenátovým pestem

Špagety se špenátovým pestem

Salát se švýcarským dresinkem

Salát se švýcarským dresinkem

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

17
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
15
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
14
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
11
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
10
Poctivé pečené kuře
Poctivé pečené kuře

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Ztracený míří na Letenskou pláň: Pokořil další rekord

Ztracený míří na Letenskou pláň: Pokořil další rekord

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

  • Recepty.cz
  • Ryba to bohužel není
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact