ks
růžové lístky
z popínavé růže - pozor ! ne každá růže je vhodná !
500
ml
cukr
Postup přípravy receptu
1
Růžové lístky sbíráme brzo po ránu (nejlépe kolem 4 h.), naložíme do alkoholu a necháme ve stínu a chladu odstát 3 dny. Vodu svaříme s cukrem na hustý sirup (skoro jako med). Přecedíme přes tenké plátýnko, alkohol a smícháme s ještě vařícím sirupem.
2
Používá se do pečení, nebo při přípravě domácího rahatu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Katuskab.
|8. 2. 2014 02:08
Jinak prave jedna z prisad je ruzova voda(esence)
Katuskab.
|8. 2. 2014 02:07
Raha je arabsky zakusek, jakoby bonbon z tuheho kukuricneho skrobu v ruznych barvach, v nekterych zemich se dela i s orisky. Mam originalni syrsky recept, kdyby nekdo chtel, ale doporucuji opravdu zkusenym kucharum, cukrarum, je to docela komplikovane a trva hodiny uvarit spravne skrob s prisadami
vaha
|11. 7. 2007 18:09
Co to je "domácí rahat"?
Airan
|30. 3. 2006 14:39
Anonyme, mylsim, ze urcite ano:-) Jinak se bezne pouziva ruzova popinava plnokveta ruze. Ze sipkove ruze mimo caje se delal jeste sirup na produsky ale bez alkoholu. Ten nam ale jako deti nechutnal tak moc jako liker alkoholovy, na ktery jsme tajne chodili a nase zlata babicka nad tim obcas privirala oci (nebo je taky obracela v sloup:-)))
Anonym
|30. 3. 2006 13:38
Nedá se to dělal z rúže šípkovej?
Anonym
|29. 3. 2006 14:01
Vim, ze se da koupit v Turecku, jinde jsem na neho nenarazila. Ale i ten domaci je vyborny:-)
beba
|29. 3. 2006 13:44
A dá sa ten likér kúpiť? Ešte som o ňom nepočula.
Kuchařka on-line
|29. 3. 2006 11:56
Jistě, budeme jen rádi
Airan Novakova
|29. 3. 2006 09:41
Je to jedno z nejlepsich prirodnich projimadel, nema vedlejsi ucinky, je setrne, doporucuje se i malym detem. Nema chybu pri hubnuti - postaci panacka na vecer:-) Pokud bude mit kucharka on-line nebo nekdo z vas zajem, poslu fotku te ruze.