• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Růžový likér
Napište svůj komentář k receptu

Růžový likér

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Růžový likér
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      ml voda
    • 500
      ml vodka nebo 300 ml čistého lihu
    • 100
      ks růžové lístky z popínavé růže - pozor ! ne každá růže je vhodná !
    • 500
      ml cukr

Postup přípravy receptu

1
Růžové lístky sbíráme brzo po ránu (nejlépe kolem 4 h.), naložíme do alkoholu a necháme ve stínu a chladu odstát 3 dny. Vodu svaříme s cukrem na hustý sirup (skoro jako med). Přecedíme přes tenké plátýnko, alkohol a smícháme s ještě vařícím sirupem.
2
Používá se do pečení, nebo při přípravě domácího rahatu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Růžový salát

Růžový salát

Borůvkový (višňový)  likér

Borůvkový (višňový) likér

Třešňový likér

Třešňový likér

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katuskab. | 8. 2. 2014 02:08

    Jinak prave jedna z prisad je ruzova voda(esence)

  • Katuskab. | 8. 2. 2014 02:07

    Raha je arabsky zakusek, jakoby bonbon z tuheho kukuricneho skrobu v ruznych barvach, v nekterych zemich se dela i s orisky. Mam originalni syrsky recept, kdyby nekdo chtel, ale doporucuji opravdu zkusenym kucharum, cukrarum, je to docela komplikovane a trva hodiny uvarit spravne skrob s prisadami

  • vaha | 11. 7. 2007 18:09

    Co to je "domácí rahat"?

  • Airan | 30. 3. 2006 14:39

    Anonyme, mylsim, ze urcite ano:-) Jinak se bezne pouziva ruzova popinava plnokveta ruze. Ze sipkove ruze mimo caje se delal jeste sirup na produsky ale bez alkoholu. Ten nam ale jako deti nechutnal tak moc jako liker alkoholovy, na ktery jsme tajne chodili a nase zlata babicka nad tim obcas privirala oci (nebo je taky obracela v sloup:-)))

  • Anonym | 30. 3. 2006 13:38

    Nedá se to dělal z rúže šípkovej?

  • Anonym | 29. 3. 2006 14:01

    Vim, ze se da koupit v Turecku, jinde jsem na neho nenarazila. Ale i ten domaci je vyborny:-)

  • beba | 29. 3. 2006 13:44

    A dá sa ten likér kúpiť? Ešte som o ňom nepočula.

  • Kuchařka on-line | 29. 3. 2006 11:56

    Jistě, budeme jen rádi :)

  • Airan Novakova | 29. 3. 2006 09:41

    Je to jedno z nejlepsich prirodnich projimadel, nema vedlejsi ucinky, je setrne, doporucuje se i malym detem. Nema chybu pri hubnuti - postaci panacka na vecer:-) Pokud bude mit kucharka on-line nebo nekdo z vas zajem, poslu fotku te ruze.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Sirupy a šťávy a likéry
Nápoje Alkoholické Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Růžové lístky Voda Vodka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

Kotlety na smetaně II.

Kotlety na smetaně II.

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku

Základ na jakoukoliv zeleninovou…

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Salát z čínského zelí s kysanou smetanou

Salát z čínského zelí s kysanou…

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Borůvkový dort

Borůvkový dort

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

60
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
51
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
44
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
41
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
28
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Růžová citronáda
Růžová citronáda
Růžové grapefruity v rosolu
Růžové grapefruity v rosolu
Růžové vanilkové muffinky
Růžové vanilkové muffinky
Růžový salát
Růžový salát
Ryba hříbky plněná, na másle smažená
Ryba hříbky plněná, na másle smažená
Ryba na estragonu z Provence
Ryba na estragonu z Provence
  • Recepty.cz
  • Růžový likér
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact