• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Růžový likér
Napište svůj komentář k receptu

Růžový likér

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Růžový likér
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      ml voda
    • 500
      ml vodka nebo 300 ml čistého lihu
    • 100
      ks růžové lístky z popínavé růže - pozor ! ne každá růže je vhodná !
    • 500
      ml cukr

Postup přípravy receptu

1
Růžové lístky sbíráme brzo po ránu (nejlépe kolem 4 h.), naložíme do alkoholu a necháme ve stínu a chladu odstát 3 dny. Vodu svaříme s cukrem na hustý sirup (skoro jako med). Přecedíme přes tenké plátýnko, alkohol a smícháme s ještě vařícím sirupem.
2
Používá se do pečení, nebo při přípravě domácího rahatu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Růžový salát

Růžový salát

Borůvkový (višňový)  likér

Borůvkový (višňový) likér

Třešňový likér

Třešňový likér

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katuskab. | 8. 2. 2014 02:08

    Jinak prave jedna z prisad je ruzova voda(esence)

  • Katuskab. | 8. 2. 2014 02:07

    Raha je arabsky zakusek, jakoby bonbon z tuheho kukuricneho skrobu v ruznych barvach, v nekterych zemich se dela i s orisky. Mam originalni syrsky recept, kdyby nekdo chtel, ale doporucuji opravdu zkusenym kucharum, cukrarum, je to docela komplikovane a trva hodiny uvarit spravne skrob s prisadami

  • vaha | 11. 7. 2007 18:09

    Co to je "domácí rahat"?

  • Airan | 30. 3. 2006 14:39

    Anonyme, mylsim, ze urcite ano:-) Jinak se bezne pouziva ruzova popinava plnokveta ruze. Ze sipkove ruze mimo caje se delal jeste sirup na produsky ale bez alkoholu. Ten nam ale jako deti nechutnal tak moc jako liker alkoholovy, na ktery jsme tajne chodili a nase zlata babicka nad tim obcas privirala oci (nebo je taky obracela v sloup:-)))

  • Anonym | 30. 3. 2006 13:38

    Nedá se to dělal z rúže šípkovej?

  • Anonym | 29. 3. 2006 14:01

    Vim, ze se da koupit v Turecku, jinde jsem na neho nenarazila. Ale i ten domaci je vyborny:-)

  • beba | 29. 3. 2006 13:44

    A dá sa ten likér kúpiť? Ešte som o ňom nepočula.

  • Kuchařka on-line | 29. 3. 2006 11:56

    Jistě, budeme jen rádi :)

  • Airan Novakova | 29. 3. 2006 09:41

    Je to jedno z nejlepsich prirodnich projimadel, nema vedlejsi ucinky, je setrne, doporucuje se i malym detem. Nema chybu pri hubnuti - postaci panacka na vecer:-) Pokud bude mit kucharka on-line nebo nekdo z vas zajem, poslu fotku te ruze.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Sirupy a šťávy a likéry
Nápoje Alkoholické Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Růžové lístky Voda Vodka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované buřty

Marinované buřty

Šlehačková sekaná

Šlehačková sekaná

Jablečný koláč IV.

Jablečný koláč IV.

Bábovka s jablíčky a skořicí

Bábovka s jablíčky a skořicí

Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Sedmikráskový med s pomerančem

Sedmikráskový med s pomerančem

Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Česnekové bramborové knedlíky s…

Domácí bylinková lučina

Domácí bylinková lučina

Kávovo-ořechové řezy

Kávovo-ořechové řezy

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

368
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Srbské rizoto
Srbské rizoto
14
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
14
Vepřové kapsy se smaženicí v houbové omáčce
Vepřové kapsy se…
14
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou
Jablka v těstíčku s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Růžová citronáda
Růžová citronáda
Růžové grapefruity v rosolu
Růžové grapefruity v rosolu
Růžové vanilkové muffinky
Růžové vanilkové muffinky
Růžový salát
Růžový salát
Ryba hříbky plněná, na másle smažená
Ryba hříbky plněná, na másle smažená
Ryba na estragonu z Provence
Ryba na estragonu z Provence
  • Recepty.cz
  • Růžový likér
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact