• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ružomberský perník
Napište svůj komentář k receptu

Ružomberský perník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ružomberský perník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      lžíce med
    • 250
      g moučkový cukr
    • 100
      g máslo
    • 3
      ks vejce
    • vanilkový cukr ingredience promícháme a rozpustíme, ještě nad párou přidáme: 600 g hladké mouky speciál, 1 lžíci s

Postup přípravy receptu

1
Hmotu smísíme, necháme 3 hodiny odstát. Rozdělíme na 3 stejné díly, každý z nich rozválíme 8 mm silný, potřeme švetkovými povidly (cca 7 dcl sklenice), vydatně posypeme vlašskými ořechy (celými půlkami, nebo velkými kousky) a namočenými rozinkami v rumu.
2
Ořechy a rozinky rukama vtlačíme jemně do těsta. Svineme do rolády, potřeme vejcem a propícháme. Pečeme 3/4 hodiny na 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perník s mřížkou

Perník s mřížkou

Pudinkový perník

Pudinkový perník

Cuketový perník

Cuketový perník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 10. 12. 2016 15:02

    Ja tento perník robím často. Nerozumiem tomu šľahaniu na parou. Ja si rozpustm maslo a keď je vychlanuté, ale ešte tekuté, takto všetko zamiesim. Nechám do druho dňa stáť v chladničke. Potom rozdelím, vyvaľkám, potriem, posypem a zviniem do rolády. To dám upiecť. Keď je to vychldnuté, zabalím každú roládu do streč fóile. Krájam až po min jednom dni. V tej fólii to vydrží aj mesiac :-)

  • er | 24. 11. 2007 22:14

    pokúšala som sa robiť tento perník, ale chcem sa spýtať na radu, prečo mi jeho vrchná vrstva popraskala. Ďakujem

  • Ivana Samcová | 20. 12. 2006 16:33

    Margito, mohla bych vás poprosit o podrobnější vysvětlení, jak překládáte jednotlivé díly? Díky, Ivana

  • Margita | 20. 12. 2006 06:48

    Po upečení krájame až na druhý deň. Je to perník na spôsob dlhých koláčov. Ja keď ho idem piecť tak ho naskládam tak, že najskôr po dĺžke dám jednu stranu do stredu, potom druhú na tú pôvodnú, teda ako keď sa prekladá a robí lístkové cesto. Aj konce trošku vyhnem. Keď som išla robiť tento koláč prvý krát, neverila som, že bude tak výborný, a samozrejme aj trvácny, ak sa nezje hneď na druhý deň.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Med Moučkový cukr Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechový koláč bez mouky

Ořechový koláč bez mouky

Makový závin s višněmi

Makový závin s višněmi

Křenová pomazánka k tyčinkám

Křenová pomazánka k tyčinkám

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Těstovinový salát se šunkou

Těstovinový salát se šunkou

Zelný salát s jablkem a mrkví

Zelný salát s jablkem a mrkví

Smetanová pórková polévka s bramborem

Smetanová pórková polévka s bramborem

Brokolicová (květáková) roláda

Brokolicová (květáková) roláda

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

189
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
54
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
31
Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Jednoduchá koprová…

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Party luxusního hotelu: Farna se schovala, sešněrovaná Maxová a Peroutka v peří z kohouta!

Party luxusního hotelu: Farna se schovala, sešněrovaná Maxová a Peroutka v peří z kohouta!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Ružomberský perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact