Růžičkovou kapustu očistíme a odstraníme uvadlé listy. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na oleji osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kari koření, papriku, hřebíček a bobkový list a osmahneme. Přidáme kapustu, pdlijeme trochou vody, osolíme a dusíme asi 5 minut.
2
Pak přidáme brambory, rajčatový protlak, dolijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. Vyjmeme bobkový list a hřebíček a podáváme s pečivem.
Zdravé, rychlé, špatné to nebylo, ale ani nás to nenadchlo natolik, že bychom dobrovolně ujídali nebo přidávali do oblíbených :)
Ivana Samcová
|10. 2. 2009 18:30
Připojuji se k pochvalám. Je to opravdu moc dobré. Jednoduché, nenáročné a chuťově výborné.
Miloslava Odvářková
|25. 11. 2008 17:29
Výborné, rovněž jsem přidala česnek. Díky za nový recept! A neodolám - pro pana Nováka Zdeňka: Vaše jízlivost je scestná. Recepty podobné či shodné se objevují i v kuchařských knihách a věřím, že jejich autoři na sebe nesočí podobně jako Vy. To bychom tu opravdu měli prázdno, pokud byste nás nezásobil svými originálními recepty. Prosím Vás, podělte se s námi o nějaký čistě Váš.
ver kuc
|16. 10. 2008 13:10
Bezvadné..dávám 1 s *. Přidala jsem česnek, máme ho rádi prakticky všude :o)))
ver kuc
|16. 10. 2008 12:59
V zápalu zdravé výživy jsem vyzkoušela a dávám 1*. Velice dobré, ještě jsem přidala česnek, protože ten rodinka zbožňuje. Děkuji za receptík a přidávám si ho do oblíbených.
Hana
|27. 2. 2008 13:18
Jaképak chlubení cizím peřím? Vždyť tady se žádné ceny nerozdávají. Jsme ráda, že si tady můžu najít recept, který vyšel v knížce, kterou už třeba ani nekoupím. A není v mých silách vlastnit všechny kuchařky. Dnes jsem uvařila, množství koření mi taky přišlo v pořádku.
Míla Kořínková
|9. 3. 2005 17:58
Kapustu jsem dělala k dnešnímu obědu, je to dobré ,množství koření je vyhovující. Ještě zbylo na oběd do práce, tak zkusím přidat trochu česneku.
Marcela Vrabcová
|18. 2. 2005 22:42
Mooc dobre. Udelala jsem toho plny hrnec, jsme po veceri a porad chodime ujidat.
Lenka Horejsi
|20. 1. 2005 14:24
Vynikajici. Doslo mi kari, tak jsem pouzila grilovaci koreni a brambory jsem take dala jako prilohu.
Jana z VM Řezníčková
|14. 1. 2005 11:11
Velice si mi líbila reakce paní Píle na pana Nováka. Zcela s tím souhlasím. Zdravím!
Pilence
|14. 1. 2005 10:20
Pane Novaku, myslim si, ze skutecnych autoru receptu tady mnoho nenajdete. Domnivam se, ze vetsina z nas tady proste dava recepty, ktere varili uz nasi predkove, ochutnali u znamych ci si dovezli z dovolene... Nejde o to, byt originalni, ale spis o to, podelit se o osvedceny vyzkouseny recept s ostatnimi. A ne kazdy doma vlastni zrovna vsechny kucharky... Priznavam se, ze se mnohdy necham inspirovat k vareni vice komentari k receptu nez receptem samotnym. Prave onu zkusenost s receptem, co a jak varit, co cim nahradit, v knihach nenajdete. Verte, ze pro mnohe z nas (ac zkusene ci nezkusene kucharky) jsou nektere recepty (ac knizne publikovane) uplne nove. Mejte k nam prosim shovivavost a klidne se pochlubte nejakym tim vlastnim perim (nepohrdneme ani cizim). Pile
Zdeněk Novák
|13. 1. 2005 18:31
Šikovně opsáno z publikace "Sto receptů na zeleninová jídla, nakladatelství SATURN, r. 2000! Chlubení cizím peřím, že?
martin svátek
|16. 11. 2004 16:36
výborné, brambory jsem dal jako přílohumožno i opečenétrochu bych ale příště upravil množství koření :- kari jen 1 lžička místo lžíce- hřebíček a bobkový list jen 1/2 dávky (příliš výrazné aroma)jinak opravdu skvělé