• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rusle - recept z přerostlých okurek
Napište svůj komentář k receptu

Rusle - recept z přerostlých okurek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rusle - recept z přerostlých okurek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • okurka velké přerostlé
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks paprika
    • 1
      špetka sůl
  • Na nálev do 7dl sklenic
    • 4
      ks pepř celý kuličky
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 1
      ks hřebíček
    • 1
      lžička sůl
    • 4
      lžička cukr krystal
    • 50
      ml ocet

Postup přípravy receptu

1
Velké okurky omyjeme, očistíme od slupky a odstraníme jadérka s dužinou. Nakrájíme po délce na řezy. Očistíme cibuli, nakrájíme na měsíčky, smícháme s okurkami a přiměřeně osolíme. Přidáme pár kousků očištěné, na kolečka nakrájené mrkve (1 mm plátky) a také papriku na ozdobu. Necháme stát do druhého dne. Vymačkáme, dáme do 7 dcl sklenic. Přidáme ingredience, dolejeme vodou. Uzavřeme, sterilujeme tak, že necháme dobře přejít varem a odstavíme.
2
Tento recept je výborný i z cuket, resp. patizonů. Jen je potřeba nechat na odstání kratší dobu, stačí 2 hodiny, protože tato zelenina měkne rychleji. Cukety jsem krájela na VS kráječi asi 1 mm plátky. Mohu jen doporučit!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z okurek

Salát z okurek

Sladký zeleninový salát z paprik, rajčat a okurek

Sladký zeleninový salát z paprik,…

Carpaccio z okurek

Carpaccio z okurek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniela | 15. 8. 2013 21:43

    Cibule může být i více nezáleží na tom.My jsme to doma dělali tak že se dali rusle a o něco méně cibule.A pak to babička zalévala nálevem s deka.Moc nepřesolit.Rusle jsou potom takové skelné.Mrkev jsme nedávali.Je to moc dobré.Doporučuji. :-)

  • Daniela | 15. 8. 2013 21:39

    Moje babička na slovensku to zalévala nálevem s deka. :-)

  • Mirka | 21. 8. 2011 21:47

    Jaké množství okurek připadá na tu jednu cibuli, mrkev a papriku?

  • pekelnica | 29. 7. 2011 22:34

    Zdravím,já tomu říkám slimáci /po naložení v soli jsou kluzké / :-D ,jen nedávám mrkev ani papriku ale feferonku,jinak mohu doporučit,jsou výborné...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Zdravě i chutně Ostatní Zelenina Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krystal Hřebíček Mrkev Nové koření Ocet Okurka Paprika Pepř celý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kefírová buchta od Camm

Kefírová buchta od Camm

Koláčky z listového těsta

Koláčky z listového těsta

Vepřové na houbách s fazolkami

Vepřové na houbách s fazolkami

Plněné žampiony špenátem

Plněné žampiony špenátem

Salát waldorf s kuřetem

Salát waldorf s kuřetem

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Řízky z hlívy

Řízky z hlívy

Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

Spaghetti alla Carbonara ( Podle…

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

115
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
110
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s…
100
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
44
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
42
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jitka Smutná truchlí: Stesk po slavném bratrovi!

Jitka Smutná truchlí: Stesk po slavném bratrovi!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

  • Recepty.cz
  • Rusle - recept z přerostlých okurek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact