• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rusle - recept z přerostlých okurek
Napište svůj komentář k receptu

Rusle - recept z přerostlých okurek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rusle - recept z přerostlých okurek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • okurka velké přerostlé
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks paprika
    • 1
      špetka sůl
  • Na nálev do 7dl sklenic
    • 4
      ks pepř celý kuličky
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 1
      ks hřebíček
    • 1
      lžička sůl
    • 4
      lžička cukr krystal
    • 50
      ml ocet

Postup přípravy receptu

1
Velké okurky omyjeme, očistíme od slupky a odstraníme jadérka s dužinou. Nakrájíme po délce na řezy. Očistíme cibuli, nakrájíme na měsíčky, smícháme s okurkami a přiměřeně osolíme. Přidáme pár kousků očištěné, na kolečka nakrájené mrkve (1 mm plátky) a také papriku na ozdobu. Necháme stát do druhého dne. Vymačkáme, dáme do 7 dcl sklenic. Přidáme ingredience, dolejeme vodou. Uzavřeme, sterilujeme tak, že necháme dobře přejít varem a odstavíme.
2
Tento recept je výborný i z cuket, resp. patizonů. Jen je potřeba nechat na odstání kratší dobu, stačí 2 hodiny, protože tato zelenina měkne rychleji. Cukety jsem krájela na VS kráječi asi 1 mm plátky. Mohu jen doporučit!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z okurek

Salát z okurek

Sladký zeleninový salát z paprik, rajčat a okurek

Sladký zeleninový salát z paprik,…

Carpaccio z okurek

Carpaccio z okurek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniela | 15. 8. 2013 21:43

    Cibule může být i více nezáleží na tom.My jsme to doma dělali tak že se dali rusle a o něco méně cibule.A pak to babička zalévala nálevem s deka.Moc nepřesolit.Rusle jsou potom takové skelné.Mrkev jsme nedávali.Je to moc dobré.Doporučuji. :-)

  • Daniela | 15. 8. 2013 21:39

    Moje babička na slovensku to zalévala nálevem s deka. :-)

  • Mirka | 21. 8. 2011 21:47

    Jaké množství okurek připadá na tu jednu cibuli, mrkev a papriku?

  • pekelnica | 29. 7. 2011 22:34

    Zdravím,já tomu říkám slimáci /po naložení v soli jsou kluzké / :-D ,jen nedávám mrkev ani papriku ale feferonku,jinak mohu doporučit,jsou výborné...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Zdravě i chutně Ostatní Zelenina Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krystal Hřebíček Mrkev Nové koření Ocet Okurka Paprika Pepř celý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zabijačková polévka

Zabijačková polévka

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Jogurtové řezy II.

Jogurtové řezy II.

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Ořechový štrůdl (závin)

Ořechový štrůdl (závin)

Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím

Jednoduchá schwarzwaldská šunka se…

Jihočeská kulajda od maminky

Jihočeská kulajda od maminky

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

56
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Dýňová tortila
Dýňová tortila
26
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
19
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
18
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Zubožený František Ringo Čech s fialovým obličejem: Porval jsem se, tvrdil, ale pak...

Zubožený František Ringo Čech s fialovým obličejem: Porval jsem se, tvrdil, ale pak...

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

  • Recepty.cz
  • Rusle - recept z přerostlých okurek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact